Rukomet

Danska i Srbija rutinskim pobjedama u dobrom raspoloženju ulaze u drugi krug

Mihaela Bradovski • utorak, 17.01.2023.
Danska i Srbija rutinskim pobjedama u dobrom raspoloženju ulaze u drugi krug
Foto: EPA

Tunižani nisu uspjeli napraviti čudo protiv Danske, kao što niti Katar nije uspio iznenaditi Srbiju u susretima trećeg kola u skupinama H i E...

Danska i Srbija bez problema su arhivirale posljednje susrete prvog kruga u svojim skupinama. Bez prave borbe pali su Tunis i Katar.

Danska je Tunisu u startu utakmice dala lažnu nadu, kada je u prvih šest minuta primila četiri, a postigla jedan zgoditak. No nakon 5:2 afričkog sastava Mikkel Hansen i društvo lakoćom su sve okrenuli na svoju stranu i praktički su bili jedini sastav na parketu.

U 7:0 seriji sudjelovali su Saugstrup Jensen te Jakobsen, Gidsel i Hansen, svaki s dva zgoditka. Završnica prvog dijela pripala je Jakobsenu koji je nanizao tri pogodtka za ukupno 19:14 na poluvremenu.

I dok su Danci pomalo dozirali svoje šutere u nastavku, jer za suprotno nije bilo niti potrebe, u obrani su nastavili igrati čvrsto i koncentrirano, dopustivši Tunižanima sedam pogodaka u tih drugih pola sata.

Dansku su još jednom pogocima predvodili Gidsel (8/12) i Hansen (6/8), a standardno je pouzdano svoj posao odradio Landin na vratima s 13 obrana. Danski vratar nije jedino pronašao rješenje za Darmoula koji je susret završio kao stopostotan sa šest zgoditaka.

Rukometaši Srbije upisali su drugu pobjedu i kao drugoplasirana momčad iza Njemačke odlaze u drugi krug. Katar im večeras nije bio ozbiljan protivnik. Veliki posao za učvršćivanje vodstva odradio je Radivojević sa svoja tri uzastopna gola sredinom prvog dijela.

Isti je igrač postavio 17:14 na isteku prvog dijela, a ukupno je postigao sedam pogodaka.

U nastavku je ulogu glavnog čovjeka na terenu preuzeo Vorkapić, u drugih pola sata strijelac svih svojih šest pogodaka. Upravo se on pobrinuo za konačni odlazak Srbije na dvoznamenkastu razliku, odnosno 34:24 za oproštaj od skupine E.

Skupina E:
Katar - Srbija 24:34

Skupina H:
Tunis - Danska 21:34

FOTO: EPA/Andreas Hillergren

SP 2023., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Alžir21:37Njemačka
Katar24:34Srbija
1Njemačka 3102:81+216
2Srbija 3103:85+184
3Katar 380:89-92
4Alžir 372:102-300

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!