Nogomet

Čačić: 'Priče o mojoj plaći nisu točne, ona je provjerljiva i porasla je za 20 posto'

Mihaela Bradovski • petak, 20.01.2023.
Čačić: 'Priče o mojoj plaći nisu točne, ona je provjerljiva i porasla je za 20 posto'
Foto: FaH

Dinamo nastavlja sezonu u subotu od 17:30 sati na Maksimiru protiv Gorice, a uoči tog susreta trener i novi sportski direktor Ante Čačić govorio je o situaciji u klubu...

Ante Čačić prvi put je odradio konferenciju za medije i u ulozi sportskog direktora, a izrazio je zadovoljstvo na pruženoj prilici u dvostrukoj ulozi - trenera i sportskog direktora.

"Kreće prvenstvo, produžio sam ugovor na godinu dana i uz ulogu trenera imam i funkciju sportskog direktora. Jako sam počašćen, to je velika čast, ali i obaveza. I dosad sam na neki način obavljao tu funkciju jer sam bio konzultiran i taj sportski dio funkcionira uzajamnim dogovorom. I moji prethodnici su imali tu funkciju, Bjelica, Zoran Mamić, Krznar, Kopić. Drago mi je jer su ljudi u klubu vidjeli da je potrebno stabilizirati sportski dio i da su uvjereni da je tu kurs dobar. Ovo je ujedno velika obaveza sada kada imamo i te turbulencije oko skupštine. No to nije moja domena, ja i igrači smo fokusirani na to da na terenu napravimo što se od nas očekuje."

Sezonu Dinamo nastavlja susretom protiv Gorice u kojem Čačić neće moći računati na Brunu Petkovića.

"Ova utakmica nam dolazi nakon malo duže stanke iz poznatih razloga. Imali smo veliki broj utakmica pa smo dali igračima malo veći odmor. Radili smo od 14. prosinca i to obilno i intenzivno. Na žalost imali smo koju utakmicu premalo, ova zadnja nam je trebala biti generalka, ali više je bila u vaterpolskim uvjetima. Spremni smo, u dobrom stanju, bez obzira na sve ovo što se događa oko kluba. Siguran sam da ćemo biti s puno energije i htijenja već sutra. Gorica je u novom ruhu, nastupit će i oni koji nisu mogli protiv Varaždina i neće biti lagano. Međutim imamo kvalitete i motiva, ako tako bude, očekujem tri boda. Nema Lauritsena koji ima problema od početka priprema, zatim Boško Šutalo koji još nije u natjecateljskom stanju, Petković je dobio jak udarac i ima kontuziju mišića, srećom ne i rupturu te se očekuje sljedeći tjedan u treningu. Svi ostali su tu uključujući i pet mladih igrača Rukavinu, Brkljaču, Gurlicu koji je jučer potpisao ugovor 3+3, Vrbančića i Lukanića."

Koliko sve ovo što se događa oko kluba ima utjecaj na momčadi?

"Činimo sve da momčad bude fokusirana isključivo na zadaću koju ima, da se dovede u stanje koje je potrebno da može prezentirati svoju kvalitetu i staviti se u službu momčadi. Jasno nam je da rezultat i ponašanje momčadi stvaraju pravo ozračje. Siguran sam da ćemo imati i podršku naših navijača koji će prepoznati da naši igrači brane Dinamo tamo gdje ga i trebaju braniti. Ne bih se previše referirao na gospodina jer želim zaista biti fokusiran na svoju zadaću. Čuo sam da mi je plaća otišla za duplo, moja plaća nije tajna, ona se može svugdje vidjeti i otišla je za 20 posto u odnosu na dosadašnju. Produženje ugovora smatram normalnom situacijom, završavao mi je u lipnju i u klubu su procijenili da smo napravili iskorak što potvrđuje i titula i stanje na tablici. Sada je i poznato tko će odgovarati za sve ono što će se događati u bliskoj budućnosti."

Odgovorio je Čačić i na prozivke s jučerašnje pressice iz Međugorja.

"Ja slobodno hodam po ovom gradu i zemlji bez tjelohranitelja ne bježeći od nikoga. I prvi put kada sam dobio telefon, nikada još nisam promijenio broj. Što se tiče moje energije, nju treba gledati kroz momčad, a nju je pokazala svo ovo vrijeme. Ja mu se zahvaljujem zaista od srca jer nisam čovjek koji otresa ljude od sebe, a on je sada napravio nešto što mi je olakšalo leđa jer se na neki način otresao od mene. Sada su valjda i oni koji me ne poznaju vidjeli da sam Ante Čačić koji ima svoje ime i prezime i koji sam uvijek bio svoj. Nisam u paktu s nikim, kakav sam u Dinamu, takav sam bio svuda. Činjenica je da su me tri puta zvali u Inter, dva puta u Zadar, Slaven Belupo, Lokomotivu i Dinamo, bio sam i izbornik i to dovoljno govori s kim sam ja u paktu. Nisam čovjek koji je vezan menadžerskim lobijem, a niti marketinškim, niti politički nego isključivo moj rad."

Što se tiče transfera, Dinamo tu neće biti previše aktivan.

"Odlazaka neće biti, a što se tiče dolazaka, ja sam za to da vidimo prvo što imamo u našem dvorištu. Dovođenje i odvođenje igrača samo zbog transferiranja ne dolazi u obzir. Moramo ciljano dovoditi igrače, ali i voditi računa da naša škola koja je zaista dobra također dobije prostor."

Isto tako Kulenović ostaje u Lokomotivi.

"Kulenović je igrač na posudbi u Lokomotivi, nismo razmišljali o njegovom povlačenju."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!