Rukomet

Težak udarac za Švedsku, kraj Svjetskog prvenstva za Jima Gottfridssona

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.01.2023.
Težak udarac za Švedsku, kraj Svjetskog prvenstva za Jima Gottfridssona
Foto: EPA

Ključni igrač švedske rukometne reprezentacije Jim Gottfridsson zbog ozljede koju je zaradio sinoć u dvoboju protiv Egipta izgubljen je do kraja Prvenstva...

Švedska rukometna reprezentacija ušla je u polufinale Svjetskog prvenstva, ambicije su jasne, otići do kraja i na svom parketu osvojiti titulu, a to će sada biti malo teže.

Srednji vanjski švedske reprezentacije, jedan od lidera i ključnih igrača, Jim Gottfridsson neće moći pomoći Švedskoj u naredne dvije utakmice.

Gottfridsson je zaradio frakturu ruke i očekuje ga najmanje dva mjeseca pauze što znači da na njega neko vrijeme neće moći računati niti u Flensburgu.

"Mislim da mi je ruka zapela u nečijoj majici. Ovo je jako frustrirajuće, mislim da smo i momčad i ja igrali jako dobro i sanjao sam o osvajanju titule svjetskog prvaka. Uvjeren sam da ova momčad to može i bez mene. Siguran sam da može pobijediti svaku momčad na svijetu", poručio je Gottfridsson.

Razočaran je i izbornik Glenn Solberg koji je ostao bez važnog aduta.

"Žao mi je zbog Jima, on je jedan od najboljih igrača svijeta i dosad je igrao sjajno na ovom turniru. Neće nam biti lako, ali imamo jaku momčad i probat ćemo doći do finala."

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!