Nogomet

Varaždinci traže prve ovosezonske bodove protiv Zekićevog Slaven Belupa

Mihaela Bradovski • petak, 27.01.2023.
Varaždinci traže prve ovosezonske bodove protiv Zekićevog Slaven Belupa
Foto: FaH

19. kolo SuperSport HNL-a donosi dvoboj između Varaždina i Slaven Belupa koji se igra danas s početkom u 17 sati...

Ponovno smo na početku i kao u prvom prvenstvenom kolu, Varaždin na svom stadionu dočekuje Slaven Belupo. Varaždinci traže način kako slomiti Slaven Belupo nakon što u pošla dva ovosezonska dvoboja to nisu uspjeli.

Podsjećamo, u prvom kolu Slaven Belupo odigrao je možda i najbolju svoju utakmicu ove sezone i u potpunosti je nadigrao domaćina. Pogodak za pobjedu postigao je Mateo Kocijan, ali Oliver Zelenika u nekoliko navrata sjajnim obranama spašavao je Varaždince. Branio je odlično, osim kod pogotka gdje je morao bolje reagirati.

U "uzvratu" u Koprivnici ponovno je Slaven Belupo odnio pobjedu zahvaljujući jednom pogotku, a tamo je strijelac bio Ante Crnac.

Obje momčadi su u svakom slučaju ugodna iznenađenja, Slaven Belupo neki su okarakterizirali kao glavnog kandidata za ispadanje, a Varaždince u povratničkoj sezoni malo tko je vidio nadomak vodećeg kvarteta.

U nastavak sezone i jedni i drugi krenuli su remijima i još ne znaju za pogodak. Varaždin je prvo u odgođenom susretu odigrao 0:0 kod Gorice, a zatim je istim rezultatom remizirao kod kuće protiv Lokomotive. S druge strane Slaven je odigrao 0:0 kod Istre 1961>

Što su rekli

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Dolazi nam Slaven Belupo, sada je službeno prošlo pola prvenstva i idemo u treću četvrtinu sezone. Belupo nam se pokazao kao najteži protivnik. Izgubili smo dva puta i nismo zabili nijedan gol. Naša prva dva susreta, ali i prvo kolo nastavka prvenstva, pokazali su da je konkurencija izjednačena i da je po ovakvim terenima svima teško igrati. Naša je želja rasti iz utakmice u utakmicu i osvajati bodove. Pripreme prolaze u pozitivnom tonu, momci dobro rade, nema nekih ozljeda ni problema nakon Lokomotive."

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Ta utakmica ima posebnu težinu i poseban motiv za sve. Vjerujem da će biti dosta publike i dobra atmosfera. Nadam se što boljoj našoj igri i što boljem rezultatu. U Puli je igra bila toplo-hladno, fali nam ritma, ali gledajući ostale utakmice, i ostale momčadi su u sličnom izdanju. Formu i ritam hvatat ćemo kroz prvenstvo. Trebamo biti ustrajniji, bolje koncentrirani i malo opasniji prema naprijed. Zašto nismo bili u Puli, tu je nekakav utjecaj kakvu smo strukturu momčadi imali, kako sam je posložio. Nismo imali dosta dubine i ovdje ćemo to probati popraviti. Svaka utakmica je priča za sebe i veseli me što je većina utakmica izjednačena, a nadam se da ćemo pokazati malo više karaktera i bolju kvalitetu."

Mjesto, vrijeme, suci...

Varaždin, Gradski stadion, 17:00

Suci: Jakov Titlić (Potravlje), Goran Perica (Šibenik), Vice Vidović (Solin). AVAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina)

Nedostaju

Varaždin: Vugrinec, Mitrovski (ozlijeđeni)

Slaven Belupo: Božić (kartoni)

Prošli dvoboj

U prošlom dvoboju u Koprivnici Slaven Belupo tijesno je slavio zaslugom Crnca. Varaždinci su u tom susretu zaslužili više od poraza, ali Koprivničanci su znali kako završiti posao i uzeti tri boda.

Prognoza

Pobjeda Varaždina. Možda je baš danas vrijeme za to. Na povratku sa zimske stanke Varaždin je izgledao bolje, ali nije dobro otpisivati Zekićeve momčadu, puno puta se to pokazalo kao loš potez.

FOTO: HINA/Marko JURINEC

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!