Košarka

Aco Petrović najavio kraj trenerske karijere: 'Nakon 33 godine, bilo je dosta'

Petar Jenjić • subota, 28.01.2023.
Aco Petrović najavio kraj trenerske karijere: 'Nakon 33 godine, bilo je dosta'
Foto: FaH

Sportski direktor hrvatske košarkaške reprezentacije i trenutni v.d. izbornika, Aco Petrović, u veljači će posljednji put voditi utakmicu kao izbornik i trener...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 23. i 26. veljače igrat će utakmice protiv Švicarske i Austrije u kojima će pokušati izboriti Eurobasket.

Prema riječima Ace Petrovića za Sportske novosti, to će mu biti posljednja utakmica na klupi reprezentacije, ali i u trenerskom poslu uopće.

"Nakon 33 godine trenerskog posla, bilo je dosta. Nemam uopće problema što ću biti trener posljednji put u karijeri. Osjećaji su slični onima kada sam završavao igračku karijeru, okrenuo sam odmah novu stranicu. Tako će biti i sada. Mentalno sam miran i uzbuđen zbog svega što slijedi i u što duboko vjerujem."

Petrović je sjeo na izborničko mjesto nakon što ga je odbilo nekoliko kandidata. Osvrnuo se na izbor sljedećeg.

"Kada posložim sve kockice, a to bi moglo biti već u ožujku, mislim da ću predložiti novog izbornika nešto ranije nego sam to govorio. Naravno, nakon utakmica u veljači dolazi do nove runde razgovora prije te odluke."

Nije rekao s kim će razgovarati.

"Kockice mi se polako slažu, svjestan sam realnosti u kojoj nije moguće pronaći pola milijuna eura i dovesti izbornika stranca. Uglavnom, model koji sam napravio u mlađim selekcijama je dobar. Predložio sam tri imena trenera, a o njima ćemo kada ih potvrdi Savez. U prvoj sam rundi pričao sa svima koji su imali upliva u rad s mladima. Nakon toga sam izolirao i skautirao one najtalentiranije, u čemu sam imao punu logistiku HKS-a."

"Širi popis od 25 igrača je već spreman, a dok ne izađe onaj od 15 igrača koji će stići na pripreme, trebamo vidjeti i što će biti s ozljedama pojedinih igrača. Imamo za sada dva igrača koji su na tom popisu, a trebamo im pratiti stanje, to su Ivan Ramljak i Karlo Matković. Ali, kroz dva tjedna sve bismo trebali znati. Kako je popis od 25 jasan, onda će iz tog kruga biti lako pronaći i eventualne zamjene", dodaje Petrović.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!