Tenis

Bez prevelike drame u Lyonu: Četiri meča, osam setova

Petar Jenjić • srijeda, 01.02.2023.
Bez prevelike drame u Lyonu: Četiri meča, osam setova
Foto: EPA

Zaključeno je prvo kolo na WTA turniru u Lyonu, a odigrana su i dva meča osmine finala u kojima su do pobjede stigle Camila Osorio i Linda Noskova...

Kvalifikantica Rebeka Masarova nije imala prave šanse u prvom kolu protiv Jasmine Paolini. Talijanska je tenisačica slavila sa 6:3, 6:2 nakon sat i 14 minuta igre. Bio im je to drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Talijanke.

Prvo kolo prošla je i Belgijka Alison Van Uytvanck koja je slavila sa 6:2, 6:4 protiv Tamare Korpatsch iz Njemačke. Meč je trajao sat i 34 minute, a od 22 odigrana gema čak pola ih je završilo breakom.

Meč osmine finala igrala je 73. na svijetu Camila Osorio koja je bila bolja od dva mjesta bolje rangirane Jule Niemeier sa 7:6, 7:5. Meč je trajao nešto više od dva sata, a bio im je ovo prvi međusobni susret na WTA touru.

Kolumbijska tenisačica u prvom je setu dva puta imala break zaostatka, ali oba puta se vratila. U drugom je Niemeier ponovno imala po break prednosti u dva navrata. Ipak, od zaostatka 5:3 Osorio je okrenula na 7:5.

Četvrtfinale je izborila i Linda Noskova koja je bila bolja od šeste nositeljice Mayar Sherif. U konačnici je do pobjede stigla sa 6:3, 6:2 nakon 69 minuta provedenih na terenu.

WTA Lyon:
Jasmine Paolini - Rebeka Masarova 6:3, 6:2
Alison Van Uytvanck - Tamara Korpatsch 6:2, 6:4
Camila Osorio - Jule Niemeier 7:6 (5), 7:5
Linda Noskova - Mayar Sherif 6:3, 6:2

FOTO: EPA/MATT TURNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!