Nogomet

Zekić pred Dinamo: 'Trebamo se voditi onim što se pokazalo dobrim, u ovom trenutku to ne radimo'

Petar Jenjić • petak, 03.02.2023.
Zekić pred Dinamo: 'Trebamo se voditi onim što se pokazalo dobrim, u ovom trenutku to ne radimo'
Foto: FaH

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić najavio je utakmicu protiv Dinama u Koprivnici. Ističe da im protivnik ima puno dobrih igrača na svakoj poziciji te je posebno izdvojio Baturinu...

U sklopu 20. kola SuperSport HNL-a, Slaven Belupo će po drugi puta ove sezone ugostiti Dinamo. Susret je najavio trener Zoran Zekić.

"Bit će dosta ljudi, nadam se da ćemo napokon biti puno bolji nego u prethodnim utakmicama. Probali smo sve, probali smo biti i otvoreniji, jednostavno nije išlo. Možda nekim ljudima sa strane se čini da nismo dali sve od sebe, ali jesmo. Nadam se da ćemo sutra biti konkretniji i konkurentniji."

U sastavu Dinama neće biti nekoliko važnih igrača, ali hrvatski prvak na svakoj poziciji ima kvalitetnu zamjenu.

"Nije tajna da je to velika kvaliteta i da Dinamo ima pregršt dobrih igrača na svim pozicijama. Dobit će i neku novu energiju s nekim mladim igračima, u prvom redu mislim na Baturinu koji je u ovoj utakmici protiv Lokomotive da je budućnost hrvatskog nogometa i da mu želimo puno sreće i zdravlja, da se razvija kako treba. Imamo i mi svojih mladića za koje želimo da se nametnu i budu bitan čimbenik u hrvatskom nogometu tako da s te strane to možemo gledati tako. S druge strane pokazali su se brži od nas i s loptom i bez lopte, tako da ćemo morati biti koncentrirani i pokazati malo više vjere, da to bude prava, muška utakmica."

Stigao je i komentar jednog novinara koji je rekao da Zekić, kada igraju protiv Dinama, zna se spomenuti kao budući trener Dinama, a sada ga neki nazivaju i "Mamićevom strujom".

"Tu nemam što komentirati. Često me šokira i vlastiti život da bih razmišljao o tuđem i što tko piše. Danas, hvala Bogu, svi imaju mogućnost pisati slobodno, otvoreno. Čije su to ideje i čime su potaknute, ne znam. To je notorna glupost. Ne znam u kojem smjeru ide ta priča i mislim da je bespotrebna u ovom trenutku."

Kratko se osvrnuo i na probleme u zadnje dvije utakmice s učinkom.

"Najopasnije je kada uđeš u neke probleme i imaš milijun upitnika, onda možeš samo sebi zakomplicirati u glavi. I životni i sportski trenuci su takvi, nekad ide puno lakše i tečnije, nekad baš i ne. Samo radom i rješenjima može se doći do stvari koje čovjek želi. Sad smo takvi kakvi jesmo, na tome i radimo. Momci i ja smo svjesni svega. Nije da smo uspavani, ali pokušavamo naći rješenje da budemo na tragu onog kako smo igrali otkako sam ja trener. Nije tajna, nedostaje nam dubine i više trke s loptom."

Momčad se treba vratiti igrama iz prvog dijela sezone i voditi se onim što se pokazalo dobrim.

"Problem nam može biti što neki igrači moraju biti zamijenjeni jer su pročitani. U prijelaznom roku nismo niti previše osvježavali ekipu, a mislim da nam je trebalo malo svježije krvi. Puno faktora utječe na te stvari. Nekad izgleda prejednostavno, nekad prekomplicirano. Nema prevelike filozofije, kako u životu, tako i u nogometu. Trebamo se voditi onim što se pokazalo dobrim, u ovom trenutku to ne radimo, ali možemo promijeniti na lagan način. Trebamo se ponašati kao prije. Vrijeme je za restart i da počnemo raditi pravi posao", zaključio je Zekić.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!