Nogomet

Slaven Belupo popravlja dojam nakon dva teška poraza protiv Dinama u prvom dijelu sezone

Mihaela Bradovski • subota, 04.02.2023.
Slaven Belupo popravlja dojam nakon dva teška poraza protiv Dinama u prvom dijelu sezone
Foto: FaH

U drugom današnjem dvoboju 20. kola SuperSport HNL-a Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje momčad Dinama. Prva dva ovosezonska dvoboja ovih protivnika okončana su uvjerljivim pobjedama Zagrepčana...

Slaven Belupo je u nastavku sezone, u dva odigrana susreta, uspio uhvatiti samo bod dok je Dinamo uzeo četiri. Koprivničanci su ostali neporaženi u Puli gdje su remizirali bez pogodaka protiv domaćina da bi nakon toga izgubili u Varaždinu.

U oba susreta Slaven Belupo nije bio na razini kao u prvom dijelu sezone, posebno u igri prema naprijed. Zoran Zekić toga je svjestan i jasno mu je da se to mora promijeniti ako se ne želi kompromitirati sve dobro napravljeno u prvom dijelu.

Protiv Dinama je teško očekivati nekakvu napadačku rapsodiju, vjerojatnije je da će Farmaceuti biti u podređenoj poziciji, ali moraju odigrati bolje nego u prva dva ovosezonska susreta. Posebno se to odnosi na prvi dvoboj u Koprivnici gdje su bili baš loši.

S druge strane Dinamo je opterećen unutarnjim borbama, na katu se i dalje ratuje te Ante Čačić prvenstveno mora skrenuti pozornost igrača s tog aspekta. Ukoliko dobije koncentriranu i motiviranu momčad na travnjaku u Koprivnici, to će već biti veliki korak prema pobjedi.

Veliki plus je svakako povratak Brune Petkovića nakon ozljede, ali uz plus obično ide i minus pa tako Modri u ovom susretu neće moći računati na ključnog veznjaka Josipa Mišića. Isto tako upitan je i Luka Ivanušec pa će Čačić biti prisiljen na kemijanje s postavom.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Nije tajna da je u Dinamovim redovima velika kvaliteta i da Dinamo ima pregršt dobrih igrača na svim pozicijama. Dobit će i neku novu energiju s nekim mladim igračima, u prvom redu mislim na Baturinu koji je u ovoj utakmici protiv Lokomotive pokazao da je budućnost hrvatskog nogometa i mi mu želimo puno sreće i zdravlja, da se razvija kako treba. Imamo i mi svojih mladića za koje želimo da se nametnu i budu bitan čimbenik u hrvatskom nogometu tako da s te strane to možemo gledati tako. S druge strane pokazali su se brži od nas i s loptom i bez lopte, tako da ćemo morati biti koncentrirani i pokazati malo više vjere, da to bude prava, muška utakmica."

Ante Čačić, trener Dinama: "Nakon dva domaćinstva idemo u goste ekipi koja je imala dva gostovanja, ekipi koja je gledajući protekle utakmice u prvenstvu napravila dobar rezultat i imala je dobre predstave. Mi smo te dvije utakmice s njima rezultatski uvjerljivo riješili, ali gledajući na koji način su se te utakmice razvijale, nije to baš bilo lagano, a ne očekujemo niti da će sada biti lagano. S obzirom na godišnje doba ne očekujemo niti neku bajnu situaciju na terenu, ali naše ambicije su uvijek iste i u njima težimo i tražimo tri boda. Imali smo iza sebe malo duži tjedan nakon značajne pobjede protiv Lokomotive. Nećemo imati na raspolaganju Mišića, ali dobra je vijest da se Petković vraća i da je u kombinaciji za utakmicu. Ivanušec je osjetio malo zatezanje mišića, tek ćemo vidjeti možemo li na njega računati. Šutalo je i dalje van stroja."

Mjesto, vrijeme, suci

Koprivnica, stadion Ivan Kušek-Apaš, 17:30 sati

Suci: Dario Bel (Osijek), Goran Pataki (Đakovo), Kristijan Novosel (Valpovo). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar)

Nedostaju

Slaven Belupo: Bosec (kartoni)

Dinamo: Mišić (crveni karton), Ivanušec (ozlijeđen), B.Šutalo (rekonvalescent)

Prošli dvoboj

Prošli dvoboj ovi protivnici odradili su u 11. kolu na Maksimiru gdje je Dinamo uvjerljivo slavio s 4:1. Poveo je već u devetoj minuti nesretnim autogolom Antuna Markovića da bi nakon sat vremena igre Arber Hoxha izjednačio. Ipak, do kraja susreta Dinamo je uspio doći do čak tri pogotka, u strijelce su se upisali Petković, Bočkaj i Ivanušec.

Prognoza

Pobjeda Dinama. Slaven Belupo nije izgledao dobro u prve dvije utakmice u novoj polusezoni, nije niti Dinamo briljirao izuzev prvog poluvremena protiv Lokomotive. Ako uspije ponoviti takvu igru, neće imati problema, a u protivnom ga čeka teška bitka. Kvaliteta je ipak na njegovoj strani.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!