Tenis

Sjajna subota: Borna Gojo svladao Thiema za 2-0 Hrvatske nakon prvog dana

Branimir Korać • subota, 04.02.2023.
Sjajna subota: Borna Gojo svladao Thiema za 2-0 Hrvatske nakon prvog dana
Foto: FaH

Hrvatska Davis Cup reprezentacija upisala je i drugi bod u dvoboju protiv Austrije. Borna Gojo osigurao ga je odličnim nastupom protiv Dominica Thiema...

Borna Gojo još jednom je pokazao kako svoj najbolji tenis igra u Davis Cupu. Da čovjek tako igra i na turnirima, bio bi daleko bolji od 121. mjesta na kojem se trenutno nalazi.

Prvog dana dvoboja između Hrvatske i Austrije, Hrvatska je upisala dvije pobjede i odmah povela s 2-0 te došla nadomak prolaza. Borna Ćorić prvo je svladao Dennisa Novaka, a onda je Borna Gojo bio bolji od Dominica Thiema, nekada trećeg igrača svijeta.

Gojo je bio sjajan, nošen podrškom s tribina igrao je svoj najbolji tenis, uživao na terenu i još jednom Hrvatskoj donio vrlo važan bod.

Borna je prvi došao do break lopte, u četvrtom gemu prvog seta došao je do 15:40 i uzeo set sa 6:3. U sedmom gemu imao je Thiem priliku, došao je do 15:40, međutim nije je iskoristio.

U drugom setu Gojo je kod 5:5 imao 15:40, ponovno nije iskoristio tu priliku i odluka je pala u tie-breaku gdje je Gojo odmah krenuo s 2:0 i do kraja seta imao potpunu dominaciju. Sa 7:2 uzeo je taj dio igre i Hrvatskoj donio i drugi bod.

Gojo bi u nedjelju trebao igrati protiv Dennisa Novaka, a Thiem protiv Ćorića.

Davis Cup

Hrvatska - Austrija 2:0

Borna Gojo - Dominic Thiem 6:3, 7:6(2)

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!