Tenis

Borna Ćorić donio Hrvatskoj treći bod i odveo je do pobjede protiv Austrije!

Branimir Korać • nedjelja, 05.02.2023.
Borna Ćorić donio Hrvatskoj treći bod i odveo je do pobjede protiv Austrije!
Foto: FaH

Hrvatska Davis Cup reprezentacija izborila je nastup u grupnoj fazi natjecanja nakon što je u Rijeci svladala Austriju...

Poraz para Dodig/Mektić nije ipak utjecao na prolaz Hrvatske u grupnu fazu. Borna Ćorić pobrinuo se za to, svladao je u četvrtom meču Dominica Thiema i osigurao Hrvatskoj treći bod.

Ćorić nije u idealnom stanju, to je i sam priznao, ali u Rijeci je stigao do dvije pobjede, prvog dana u dva seta protiv Dennisa Novaka i danas protiv Thiema, nekadašnjeg trećeg igrača svijeta koji je tako izgubio oba svoja meča.

U prvom setu obojica su bili uvjerljivi na svom servisu do sedmog gema kada Ćorić dolazi do breaka, ali odmah Thiem uzvraća i vraća se u set.

Kod 5:5 imao je Ćorić 0:40 koje nije iskoristio, ali je zato dovršio set u tie-breaku. Tamo je ostavio vrlo malo šanse Thiemu te je sa 7:3 uzeo set.

U drugom setu Ćorić je zaigrao još bolje, na svom servisu bio je nedodirljiv, a na servisu protivnika dobro je radio pritisak.

Prvi break napravio je kod 2:1, a onda na servisu Thiema za ostanak u meču došao je do još jednog breaka i sa 6:2 završio posao.

Borna je tako još jednom pokazao koliko dobro igra u Davis Cupu i još jednom je donio Hrvatskoj pobjedu.

Davis Cup

Hrvatska - Austrija 3:1

Borna Ćorić - Dominic Thiem 7:6(3), 6:2

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!