Zimski sportovi

Brignone uzela zlato u kombinaciji, veliki kiks i razočaranje za Shiffrin

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.02.2023.
Brignone uzela zlato u kombinaciji, veliki kiks i razočaranje za Shiffrin
Foto: EPA

Talijanka Federica Brignone nova je svjetska prvakinja u alpskoj kombinaciji i prva osvajačica zlata na 47. Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u francuskom Meribelu. Vodeća skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin izletjela je u slalomskoj vožnji...

Brignone (32) je dohvatila svoju prvu zlatnu medalju na velikim natjecanjima, obranila je veliku prednost iz superveleslaloma i postala prva Talijanka sa svjetskim zlatom u kombinaciji.

Čak 1.62 sekunde iza Brignone dvostruka svjetska prvakinja u ovoj disciplini Švicarka Wendy Holdener dohvatila je srebro dok je bronca pripala Austrijanki Ricardi Haaser (+2.26).

Prva favoritkinja Amerikanka Mikaela Shiffrin upisala je šesto vrijeme u superveleslalomu, a u slalomu je ispala na doslovce zadnjim vratima prije cilja čime su nestali snovi za obranu naslova iz Cortine d'Ampezzo i o mogućoj sedmoj zlatnoj medalji na svjetskim prvenstvima. Shiffrin (27) nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je ostala bez medalje s tri ispadanja, ima sjajnu sezonu u Svjetskom kupu, no SP je za nju počelo neuspjehom.

Na prvom natjecanju Svjetskog prvenstva startale su samo 33 skijašice, a na kraju ih je u poretku bilo 18. Lara Gut-Behrami i Ragnhild Mowinckel, ali i Sofia Goggia i Cornelia Hütter, između ostalih, odlučile su ne nastupiti u slalomu nakon superveleslaloma. Slovakinja Petra Vlhova nije niti startala.

U kombinaciji nije bilo hrvatskih skijašica.

U Francuskoj se u utorak vozi muška kombinacija.

Kombinacija:
1. Federica Brignone (Italija) 1:57.47
2. Wendy Holdener (Švicarska) +1.62
3. Ricarda Haaser (Austrija) +2.26
4. Ramona Siebenhofer (Austrija) +2.48
5. Franziska Gritsch (Austrija) +2.71
...

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!