Nogomet

Šahtar stiže na Poljud: 'Neće biti toliko automatizma, neke stvari ćemo improvizirati'

Petar Jenjić • utorak, 07.02.2023.
Šahtar stiže na Poljud: 'Neće biti toliko automatizma, neke stvari ćemo improvizirati'

Trener juniorske momčadi Hajduka Marijan Budimir najavio je utakmicu protiv Šahtara koja se igra u srijedu od 18 sati...

Pred juniorima Hajduka utakmica je play-offa Lige prvaka mladih u kojoj će na Poljudu ugostiti ukrajinski Šahtar. Susret je najavio trener Marijan Budimir za Hajduk Digital TV.

"Drugi uzastopni nastup u proljetnom dijelu, rekao bih da je to veliki uspjeh. Dobili smo jakog protivnika, rekao bih da je Atletico možda bio individualno i natjecateljski bolji, ali Šahtar ima odličnu školu nogometa i principe. Bit će jednako težak protivnik."

Postoje i određene poteškoće unutar momčadi.

"Od neke idealne postave nemamo petoricu, šestoricu igrača. Dvojicu iz dobrih razloga jer igraju za prvu momčad, što je svima cilj. Jedan ima kartone, jedan je ozlijeđen, a jedan nema pravo nastupa. Nećemo moći računati na njih. Oni koji budu igrali bit će spremni i odgovorit će na sve zahtjeve koje postavimo pred njim."

Šahtar se jako dobro pripremao za nastavak sezone i ove europske utakmice.

"Dosta su kvalitetni, posebno u posjedu lopte. Imaju jako dobre mehanizme, tamo je trener prve momčadi bio De Zerbi i dobro su prihvatili njegove taktički zamisli. Tako igraju i juniori. Koliko znamo, mjesec dana su u Turskoj i igrali su dosta jakih utakmica. Žele otići daleko, dobri su, ali i mi imamo svoje adute i svoje želje."

Ukrajinci su kvalitetniji kao momčad, a ne toliko individualno, ali Hajduk će imati svoj plan igre.

"Kad vidimo iz njihove škole da se prodao njihov igrač u Chelsea za sto milijuna, rade stvarno dobro, imaju dosta dobrih igrača. Više su kvalitetniji kao momčad. Mi ćemo imati svoj plan, pripreme nisu bile idealne jer je kod nas teško naći protivnika koji bi preslikao njihovu igru. Mogli smo dobiti, i dobili smo, fizičku komponentu igranje sa seniorima, ali tehničku, odnosno njihovu taktiku teško smo mogli dobiti, ali prilagodit ćemo se. Neće biti toliko automatizma, ali neke stvari ćemo improvizirati. Znamo što želimo u svim fazama nogometne igre, tako da ćemo biti spremni. Ja se nadam da ćemo proći", dodao je Budimir.

FOTO: Hajduk Digital TV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!