Nogomet

Kustić: 'Ovo je šokantan trenutak za sve nas jer se Ćiro uvijek činio većim od života'

Mihaela Bradovski, hns.family • srijeda, 08.02.2023.
Kustić: 'Ovo je šokantan trenutak za sve nas jer se Ćiro uvijek činio većim od života'
Foto: FaH

Ćiro Blažević preminuo je nakon teške i unaprijed izgubljene bitke s opakom bolesti. Napustio nas je dan prije 88. rođendana...

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, izrazio je najdublju sućut obitelji Miroslava Ćire Blaževića te bol zbog odlaska jednog od najvećih hrvatskih trenera.

U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti u 88. godini života preminuo Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener koji je kao izbornik vodio hrvatsku reprezentaciju do brončane medalje na FIFA Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

"Ispred Hrvatskog nogometnog saveza, izražavam najdublju sućut obitelji Miroslava Blaževića zbog ovog nenadoknadivog gubitka", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Iako smo bili svjesni da se hrabro bori s teškom bolešću, ipak je ovo šokantan trenutak za sve nas jer se Ćiro uvijek činio većim od života. Kao trener je potpisao dva legendarna uspjeha - hrvatsku broncu i Dinamov naslov prvaka 1982. godine, zbog čega će uvijek ostati zapamćen kao 'trener svih trenera'. Osim što je bio trenerska avangarda, bio je silno šarmantna, inteligentna, duhovita i strastvena osoba i kao takav će nam svima izuzetno nedostajati. Ćiro je bio jedinstven i neponovljiv, takvog ćemo ga pamtiti, a Hrvatski nogometni savez uvijek će paziti da brižno čuva uspomenu na jednog od najznačajnijih pojedinaca u povijesti hrvatskog nogometa. Počivao nam u miru, dragi Ćiro!"

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!