Nogomet

Prosinečki: 'Iako je Ćiro govorio o svojoj bolesti, ovo je veliki šok'

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.02.2023.
Prosinečki: 'Iako je Ćiro govorio o svojoj bolesti, ovo je veliki šok'
Foto: FaH

Ćiro Blažević je često hvalio Roberta Prosinečkog i govorio o viziji nogometa kakvu nitko nema, ali dvije epizode u njihovom odnosu mnogi su često spominjali. Robijev odlazak u Zvezdu i polufinale SP-a u Francuskoj...

Bez obzira na sve, Ćiro Blaćević i Robert Prosinečki bili su u dobrim odnosima i Robija je pogodila vijest o Ćirinoj smrti.

"Imali smo specifičan odnos i iako je govorio o svojoj bolesti, ovo je veliki šok. Otišao je veliki čovjek i trener koji je obilježio naše karijere, od njega smo puno naučili i imamo puno sjećanja. Iako smo to očekivali, svima nam je teško, ništa neće biti isto bez Ćire, imat će što gore pričati ljudima", pričao je Prosinečki za N1.

Prosinečki je otišao iz Dinama u Zvezdu kada je Ćiro bio na Maksimiru.

"Možda sam kao mlađi bio nešto ljut zbog toga, ali imali smo dobar odnos i puno puta uz kavu pričali o svemu. Pamtit ćemo ga po najljepšim stvarima koje je napravio."

Veliki Žuti iznimno cijeni Ćiru kao trenera.

"Osim što je imao tu motivaciju, bio je i trener koji je obilježio hrvatski nogomet. Uzeo je treće mjesto u Francuskoj, bio prvak s Dinamom, imali smo taj poseban odnos s njim , ali uz sve to imao je i neosporno znanje. Naučio nas je puno o svemu, ne samo nogometu."

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!