Ostali sportovi

Kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije briljira u dresu talijanskog kluba

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 08.02.2023.
Kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije briljira u dresu talijanskog kluba

Kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije, 26-godišnji Marko Sedlaček, 202 cm visoki primač-pucač igra možda i svoju najbolju inozemnu sezonu otkako je 2014. godine prvi puta otišao iz Mladosti...

Za to je vrijeme Marko igrao u Francuskoj, Italiji, vratio se kući, a nastupao je i u Kini te Turskoj. Ova 2022/23. sezona, u talijanskoj momčadi Top Volley Cisterna, čini se da je ipak nekako i najkompletnija.

"Je, sezona je do sada vrlo uspješna i jako sam zadovoljan kako ide. Petar Đirlić i ja nositelji smo ove momčadi, dobro se poznajemo, trener tu jako dobro slaže taktiku i to nam svima odgovara. Ako bih brojčano ocjenjivao sezonu do sada, od 1-5, onda bi to bilo recimo +4."

Cisterna je trenutno na devetoj poziciji, no Sedlaček i Đirlić, vodeći su po statistikama u ligi. "Dobro smo krenuli, imali smo velike pobjede protiv jačih suparnika, no zadnjih nekoliko kola smo zaredali neke poraze. Ali, i dalje smo u prilici za play off, a to nam je neki cilj. Od petog nas mjesta recimo dijele tek tri boda. Doduše, isto tako treba reći da imamo do kraja dosta težak raspored, no mislim da možemo dohvatiti play off. Ušli smo i u play off Kupa, što je veliki uspjeh za klub. Mislim da izvlačimo maksimum iz momčadi. U svakom slučaju ne strepimo jer je opstanak odavno osiguran, a to je zapravo bio primaran cilj. Sve ostalo je dodatni bonus."

Marko se sjajno snašao u klubu, a razmišlja i o mogućnosti ostanka u novoj sezoni. "Morat ćemo uskoro o tome razgovarati. Bio sam sklon ostanku, jer tu je moj bivši trener iz Monze Fabio Soli, koji je inzistirao na mom dolasku. Imamo sjajnu suradnju, ovako dobru sezonu imao sam još jedino kod njega u Monzi. No, on će gotovo sigurno na kraju sezone prijeći u Trentino, tako da zapravo ne znam kako će momčad dogodine izgledati, a to mi je jako važno. Uglavnom, mislim da ćemo to do kraja mjeseca razriješiti."

Na klupskom planu Marko je više nego zadovoljan, što samo znači da se nastavlja period dobrog raspoloženja od ljeta i reprezentativnih uspjeha. Oni bi se mogli nastaviti i ovog ljeta, jer našu izabranu vrstu čeka Zlatna skupina Europske lige te Final Four u Zadru, ali i nastup na Europskom prvenstvu.

"Obzirom da je klupska sezona u punom jeku, nisam puno komunicirao sa Savezom, tek nedavno, ali više vezano za nažalost preranu smrt našeg predsjednika Bakovića što nas je sve silno potreslo. No, naravno veselim se ponovno okupljanju reprezentacije i nadam se da će atmosfera biti jednako dobra kao i prošlo ljeto, a zapravo nema niti jednog razloga da tako i ne bude. Odlična smo klapa i sjajno funkcioniramo. Mene najvjerojatnije neće biti u prvom dijelu, u Europskoj ligi, jer se ženim 10. lipnja, tako da ću taj dio morati preskočiti i biti potpuno spreman za Europsko prvenstvo."

Uz žaljenje što ga vjerojatno neće biti na tom prvom okupljanju, ne možemo ne čestitati mu i na privatnom planu. Dakle, Marko doista ima uspješnu sezonu u svakom pogledu.

"Što se reprezentacije i Europskog prvenstva tiče, mislim da imamo vrlo tešku i zahtjevnu skupinu, ali isto tako vjerujem da, ukoliko svi budemo zdravi i na okupu, možemo proći u drugi krug natjecanja. Vidim koliko nas već i ostale reprezentacije uvažavaju i cijene, dakle postali smo vrlo ozbiljna momčad. Uostalom, jedna talijanska momčad, ova naša Cisterna, sjajno gura u jednoj od najjačih liga na svijetu, talijanskoj i to baš na HR pogon. Nismo favoriti u skupini na EP, ali nismo niti autsajderi", zaključio je na kraju vrlo optimistično Marko Sedlaček, jedan od naših najiskusnijih odbojkaških internacionalaca koji igra za Top Volley Cisternu, mjesto blizu Rima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!