Nogomet

Predsjednik UEFA-e izrazio sućut povodom smrti Ćire Blaževića: 'Duboko nas je pogodila vijest'

hns.family, Petar Jenjić • četvrtak, 09.02.2023.
Predsjednik UEFA-e izrazio sućut povodom smrti Ćire Blaževića: 'Duboko nas je pogodila vijest'
Foto: FaH

Na adresu predsjednika HNS-a Marijana Kustića stiglo je pismo predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina koji je izrazio sućut uslijed smrti Ćire Blaževića...

Predsjednik Europske nogometne federacije UEFA-e, Aleksander Čeferin, poslao je pismo najdubljeg suosjećanja uslijed smrti legende hrvatskog nogometa, Miroslava Ćire Blaževića.

Pismo Aleksandera Čeferina, upućeno predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, Marijanu Kustiću i krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa, prenosimo u cijelosti:

Poštovani predsjedniče Kustiću, dragi Marijane,

Duboko nas je pogodila vijest o smrti našeg Ćire Blaževića, oca modernog hrvatskog nogometa i jednog od najvećih trenera koje je naša igra imala.

Ćirina ostavština nadilazi bilo koji trofej ili pobjedu, kojih je bilo mnogo u dugoj karijeri, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Švicarskoj. Seže čak i dalje od legendarne bronce hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., kad su popularni dresovi s kvadratićima postali modni i nogometni trend koji i danas neumorno blista punim sjajem.

Uspjesi na terenu priskrbili su mu mjesto u povijesti nogometa, a autentičnost, karizma i jedinstveni smisao za humor donijeli su mu kultni status kakav samo istinske legende nogometa zaslužuju.

Dubina tuge može se mjeriti samo dubinom ljubavi koju pokušava nadomjestiti, a koliko je Ćiro bio poštovan i voljen ne može se riječima opisati. Uostalom, malo tko doživi takvu čast da ga zovu “trenerom svih trenera”.

U ime UEFA-e i svoje osobno, dopustite mi da izrazim iskrenu sućut povodom vašeg gubitka. S poštovanjem,

Aleksander Čeferin

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!