Košarka

Bralić: 'Rezultat je ipak previsok u odnosu na ono što smo pokazali na terenu'

Branimir Korać • četvrtak, 09.02.2023.
Bralić: 'Rezultat je ipak previsok u odnosu na ono što smo pokazali na terenu'
Foto: FaH

Hrvatske košarkašice upisale su uvjerljiv 85:57 poraz protiv Srbije i tako su si značajno smanjile šanse za ulazak među četiri najbolje drugoplasirtane koje će se također naći na Europskom prvenstvu...

Od početka Hrvatska u Beogradu nije izgledala dobro i osjetila se razlika u kvaliteti. Srbija je lakoćom stvarala razliku te je na kraju zasluženo slavila.

Andrijana Cvitković bila je razočarana nakon ovakvog ishoda.

"Ušle smo u utakmicu malo malaksalo, a protivnicama se otvorio šut. Tu smo imale problema s obrambenim zatvaranjem, a s druge strane nam u korist nije išla realizacija šuta. Nažalost, rezultat je takav kakav je", istaknula je.

Izbornik Stipe Bralić smatra kako je rezultat u konačnici bio previsok.

"Znali smo da igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta koja je bila u kompletnom sastavu, a mi smo došli jako oslabljeni. Otvorili su utakmicu šuterski jako dobro, napravili petnaestak razlike, a njihove su igračice jednostavno moćnije i iskusnije. U drugom poluvremenu smo se borili koliko smo mogli, držali razliku, što je u nekim kombinacijama, ovisno o rezultatima, bilo i dovoljno za prolaz. No, u posljednjih 15 minuta bio je izrazito nepovoljan sudački kriterij kada su nam tri igračice izašle van s po pet osobnih pogrešaka, što im je omogućilo da naguraju do 28 poena razlike. Poraz je visok, no njihove i jedanaesta i dvanaesta igračica su dio ove reprezentacije koja na svakom velikom natjecanju igra ključnu ulogu za medalje. Puno su bolje i šutirale, predaleko su nas izgurale od koša, a mi nismo imali dobar šut za tri poena i promašili smo neke lakše situacije ispod koša. No, rezultat je ipak previsok u odnosu na ono što smo pokazali na terenu."

FOTO: HINA/ BETAPHOTO/KSS/MARKO METLAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!