Tenis

Petra Martić uz dosta problema ipak uspjela izboriti četvrtfinale u Linzu

Branimir Korać • petak, 10.02.2023.
Petra Martić uz dosta problema ipak uspjela izboriti četvrtfinale u Linzu
Foto: EPA

Posljednja četvrtfinalistica WTA turnira u Linzu je Petra Martić. Petra je nakon velike borbe u osmini finala svladala Alison van Uytvanck...

Petra Martić pridružila se Donni Vekić u četvrtfinalu WTA turnira u Linzu. Martić je igrala protiv Alison van Uytvanck i svladala ju je nakon dva sata i 45 minuta borbe u tie-breaku trećeg seta.

Martić je dobila prvi set i imala priliku u drugom završiti posao, ali previše je griješila u tie-breaku i morala je u treći set.

Petra je dobro otvorila meč i povela s 3:0, no Belgijka je imala odgovor i napravila je preokret te povela s 4:3 uz break. Međutim Martić je uspjela napraviti dva breaka do kraja seta i došla je do potpunog preokreta i uzela set sa 6:4.

U drugom setu bilo je ipak mirnije, obje igračice držale su svoj servis i odluka je pala u tie-breaku gdje je Belgijka osvojila četiri od zadnjih pet poena uz pad u igri kod Martić.

Otišlo se u treći set gdje je Van Uytvanck povela s 4:1. Martić je dobila priliku za povratak u sedmom gemu, radi break i vraća se u meč. I tu je odluka pala u tie-breaku, samo je Martić bila ta koja je stvorila razliku, povela sa 6:1 i otišla do pobjede.

Slijedi joj meč protiv Dankinje Clare Tauson s kojom se Petra još uvijek nije sastajala.

WTA Linz, osmina finala:
Petra Martić (Hrvatska, 6) - Alison van Uytvanck (Belgija) 6:4, 6:7(5), 7:6(3)

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!