Tenis

Petra Martić izdržala nalet Dankinje i izborila prolaz u polufinale

Mihaela Bradovski • petak, 10.02.2023.
Petra Martić izdržala nalet Dankinje i izborila prolaz u polufinale
Foto: EPA

Petra Martić igrat će u polufinalu WTA turnira u Linzu. Martić je odigrala dobar četvrtfinalni meč protiv Clare Tauson i izborila je polufinale...

Šteta, nadali smo se hrvatskom polufinalu u Linzu, ali Top 10 igračica Maria Sakkari nadjačala je Donnu Vekić i sada će prijetiti Petri Martić. Martić je igrala protiv Clare Tauson i upisala pobjedu u dva seta.

Mlada Dankinja imala je dobrih razdoblja u igri, ali u onim ključnim trenucima Petra je ipak bila bolja i na iskustvo izvukla ovu pobjedu.

Prvi set Petra je dobila breakom u sedmom gemu kada je stigla do 4:3 i do kraja seta rutinski je dovršila posao izgubivši tek jedan poen na svom servisu.

Nakon osvojenog prvog seta, Petra je furiozno krenula u drugi i povela s 4:0 te se činilo da će meč potrajati još vrlo kratko. Međutim, Tauson se nije samo tako predavala.

Dankinja je napravila seriju od čak 5:0, ali nakon što je povela s 5:4, do kraja meča više nije osvojila niti jedan jedini poen. Martić je uzela naredna tri gema s nulom i prošla u polufinale.

U polufinalu je čeka Sakkari s kojom se do sada susretala dva puta i još nije uzela niti set. Ove godine na United Cupu Sakkari je bila bolja sa 6:3, 6:3.

WTA Linz, četvrtfinale:
Petra Martić (HrvatsKa, 6) - Clara Tauson (Danska) 6:4, 7:5

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!