Nogomet

Ludnica u Glasgowu: Čolak strijelac u pobjedi, Barišić asistent, trener naredio da se pusti gol

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 12.02.2023.
Ludnica u Glasgowu: Čolak strijelac u pobjedi, Barišić asistent, trener naredio da se pusti gol
Foto: EPA

Rangersi su izborili četvrtfinale Kupa nakon pobjede protiv drugoligaša Patrick Thistlea s 3:2, a u prvom planu bili su hrvatski igrači i njihov trener...

Rangers se jako namučio kod kuće protiv drugoligaša Patrick Thistlea kojeg je svladao s 3:2 i prošao u četvrtfinale škotskog Kupa.

Goste je u vodstvo doveo Kevin Holt iz penala u 35. minuti, da bi početkom drugog poluvremena poentirao Antonio Čolak za izjednačenje. Hrvatski napadač tako je postigao 15. gol u 30. nastupu za škotskog velikana.

U 65. minuti Rangers je promašio penal preko Jamesa Taverniera, a do preokreta je stigao u 71. minuti nakon gola Malika Tillmana.

To je izazvalo bijes na suprotnoj strani. Naime, gosti su željeli vratiti Rangersu jednu loptu izbačenu u aut nakon što se igraču ukazala pomoć. No, Tillman je nesportski "ukrao" loptu, krenuo u kontru i zabio za 2:1.

U gužvi koja je nastala igrači Patrick Thistlea su 20-godišnjeg američkog veznjaka bacili na travnjak, došlo je do naguravanja, a sudac je jedva smirio situaciju.

Svjestan kako je njegov igrač zabio na nesportski način, menadžer Rangersa Michael Beale je naredio svojim igračima da puste suparnika da izjednači. Scott Tiffoney je krenuo s centra i zabio za 2:2.

Pobjedu Rangersu ipak je donio James Sands u 86. minuti nakon ubačaja Borne Barišića iz kornera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!