Rukomet

Nexe gostuje u Mađarskoj: 'Ne trebamo se osvrtati na prvu utakmicu, sigurno će nam biti teško'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.02.2023.
Nexe gostuje u Mađarskoj: 'Ne trebamo se osvrtati na prvu utakmicu, sigurno će nam biti teško'
Foto: FaH

Rukometaši Nexea u sklopu osmog kola skupine C EHF Europske lige gostuju u Mađarskoj kod Balatonfüredija. Pokušat će upisati i sedmu pobjedu te se tako približiti potvrdi prvog mjesta nakon ove faze natjecanja...

Našičani na odličan način odrađuju grupnu fazu EHF Europske lige. U prvih sedam kola upisali su šest pobjeda i tek jedan poraz koji je stigao u gostima kod Granollersa.

Danas, s početkom u 17 sati, igraju u gostima kod mađarskog Balatonfüredija i tamo će pokušati odigrati jednako kvalitetno kao u prvom susretu u Našicama kada su svladali Mađare s vrlo visokih 37:23.

"Iako smo u Našicama protiv njih odigrali jako dobro, ne treba se osvrtati na tu prvu utakmicu. Riječ je o jako dobroj i kompaktnoj momčadi, a to je pokazala i prošla europska utakmica protiv Granollersa. Momčad je to koja igra brz rukomet, sastoji se od puno dobrih igrača među kojima je nekoliko reprezentativaca Mađarske i Srbije", istaknuo je Branko Tamše u najavi dvoboja.

Našičani su između dva europska ispita odradili i prvenstveni susret protiv Poreča u kojem nisu izgledali najbolje, ali padovi su normalni.

"Sigurno nas čeka teška borba, ali navikli smo već na taj pritisak. Najvažnije je posložiti glave nakon malo lošije izvedbe protiv Poreča i zaigrati od prve minute kako ova momčad može i zna. Kvalitetno smo se pripremili stoga se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu i s ovog se gostovanja vratiti s nova dva boda."

Jedan od onih koji dobro poznaje mađarske klubove je Alen Blažević koji je godinama igrao upravo u mađarskoj ligi. S Balatonfüredijem se puno puta susretao.

"Balatonfüredi je jako dobra momčad koju vrlo dobro poznajemo. Prvu smo utakmicu u Našicama uvjerljivo dobili, u svim smo segmentima odigrali sjajno, prije svega tu mislim na fantastičnu podršku naših vratara, ali smatram da se ne treba vraćati na to. Danas će u Mađarskoj biti potpuno druga priča. Moramo krenuti ispočetka i još jednom pokušati pobijediti. Naša je želja prvo mjesto skupine tako da bismo s ova dva boda bili još jedan korak bliže tom cilju."

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

EHF Europska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Balatonfuredi28:31Nexe Našice
Sporting Lisabon38:31Granollers
Skjern27:23Alpla HC Hard
1Nexe Našice 10311:281+3016
2Sporting Lisabon 10312:294+1814
3Granollers 10315:301+1413
4Skjern 10294:284+1010
5Alpla HC Hard 10270:300-304
6Balatonfuredi 10274:316-423

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!