Nogomet

Conte: 'Da bismo ostvarili određene ciljeve, moramo puno, puno bolje od ovoga'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.02.2023.
Conte: 'Da bismo ostvarili određene ciljeve, moramo puno, puno bolje od ovoga'
Foto: EPA

Antonio Conte vratio se na San Siro gdje je imao vrlo uspješno razdoblje s Interom, ali nije imao previše razloga za zadovoljstvo. Njegov Tottenham upisao je poraz...

Prvi susret osmine finala Lige prvaka između Milana i Tottenhama pripao je Milanu. Pogodak Brahima Diaza bio je dovoljan za prednost uoči uzvrata.

"Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika i nemojmo zaboraviti, Milan je prošlu sezonu završio kao prvak domaćeg prvenstva, mi nismo. Da bismo ostvarili određene ciljeve moramo puno, puno bolje od ovoga. Umjesto toga, mi primimo pogodak nakon možda pet minuta igre", govorio je Antonio Conte nakon susreta.

Conte nipošto nije zadovoljan, Tottenham nije pronalazio način kako otključati obranu Milana.

"Probali smo nakon tog primljenog pogotka voditi igru, stvarati prilike za zgoditak, ali Milan se zaista kvalitetno branio. Stvarali smo prilike, ali na kraju nam opet ostaju razgovori o porazu. Bila je ovo intenzivna utakmica, bitka od prve do posljednje minute u kojoj smo mogli mnogo, mnogo više."

Tottenhamov stručnjak ističe da će u uzvratu trebati veliku pomoć svojih navijača.

"Za prolazak dalje potrebno je odigrati dvije utakmice. Iza nas je tek prva, i to u protivničkoj, ali zaista fantastičnoj atmosferi. Znam koliko je teško igrati protiv atmosfere na San Siru, a sada je na nama da isto stvorimo na našem terenu u uzvratu."

Za kraj se osvrnuo i na mogućnost preuzimanja talijanske reprezentacije.

"Ne želim pričati o budućnosti, ali kao bivšem talijanskom izborniku jasno je svima koliko mi talijanska selekcija znači. Neću isključiti mogućnost da se jednom vratim na njenu klupu."

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!