Ostali sportovi

Još tri hrvatska gimnastičara izborila mjesto u reprezentaciji za nastup na EP

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2023.
Još tri hrvatska gimnastičara izborila mjesto u reprezentaciji za nastup na EP

Još trojica gimnastičara izborila su mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 11. do 16. travnja...

Mateo Žugec (GK Vindija), Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) i Marko Jovičić (GK Rijeka) izborili su mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo koje je u Antalyji na rasporedu od 11. do 16. travnja.

Ova trojka nakon posljednja dva dana održanih kontrolnih treninga u osječkom Centru Sokol tako se odličnim nastupima priključila već sigurnim putnicima za Tursku, standardnim reprezentativcima Tinu Srbiću (ZTD Hrvatski sokol), Filipu Udeu (GK MZ Macan) i Aurelu Benoviću (GD Osijek Žito).

Žugec je sa 14.066 na konju s hvataljkama imao najbolju ocjenu prvog kvalifikacijskog dana, dok je Vlahek na istoj spravi bolji bio danas (13.933). Ipak, obojica imaju mjesto u reprezentaciji, baš kao i Jovičić koji je isto uspio na tlu.

Jučerašnji kontrolni trening ujedno je bio i 2. kolo CRO-GYM lige, a slavio je Aurel Benović koji je briljirao i na preskoku i na tlu (ista ocjena od 14.466), dok je drugi bio Tin Srbić sa 14.166 na preči.

U ukupnom poretku CRO-GYM lige vodi Srbić sa 55 bodova ispred Benovića (34) i Žugeca (30).

U Osijeku je održan i treći kontrolni trening za Svjetsko juniorsko prvenstvo kojemu je također domaćin Antalya i to od 29. ožujka do 2. travnja, a jedino mjesto koje je Hrvatska imala za ovo natjecanje izborio je Marko Kenđel iz GK Petrinje sa 12.966 na konju s hvataljkama.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!