Ostali sportovi

Istra, Mertojak i Zadar izborili Final Four Lige prvaka

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2023.
Istra, Mertojak i Zadar izborili Final Four Lige prvaka
Foto: FaH

Utakmice četvrtfinala Lige prvaka bile su uspješne i za tri hrvatska kluba koja su izborili plasman na Final Four Lige prvaka...

U jučerašnjim susretima, kada su hrvatski klubovi bili gosti u uzvratnim susretima, kuglačice iz Istre slavile su rezultatom 6:2 (prva utakmica 7:1) kod mađarske ekipe Ipartechnika. Tako su upisale pobjedu i ulazak među četiri najbolje kuglačke ekipe koje će se boriti za naslov prvakinja.

Kuglačice Mlake ove godine nisu imale sreće, pa će tako na Final Fouru nastupiti ekipa SV Pollwitz iz Njemačke, koja je bila bolja u oba susreta. U ženskoj konkurenciji još ulaze ekipe SK FWT - Composites Neunkirchen iz Austrije i SKC Victoria Bamberg iz Njemačke.

Protiv mađarske ekipe Zalaegerszegi TK, splitski KK Mertojak jučer je bio malo lošiji 5:3, ali prednost iz utakmice na domaćem terenu (6:2) osigurala je ulazak među najbolje.

Slovaci iz SKK Trstena Starek protiv odlične ekipe KK Zadar nisu imali šanse ni kod kuće ni u gostima (u obje rezultat 7:1) pa tako ni za ulazak u završnicu. Među četiri najbolje još su SKV Rot Weiß Zerbst iz Njemačke i KSK Orth iz Austrije.

Utakmice Final Four Lige prvaka igrati će se 01. i 02. travnja u austrijskom Grazu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!