Tenis

Bez iznenađenja u Buenos Airesu, prva dva nositelja borit će se za titulu

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2023.
Bez iznenađenja u Buenos Airesu, prva dva nositelja borit će se za titulu
Foto: EPA

Carlos Alcaraz i Cameron Norrie igrat će u finalu ATP turnira u Buenos Airesu nakon što su svladali Bernabea Zapatu Mirallasa odnosno Juana Pabla Varillasa...

U finalu ATP turnira u Buenos Airesu igrat će prva dva nositelja, Španjolac Carlos Alcaraz i Britanac Cameron Norrie.

Za 19-godišnjeg Alcaraza ovo je prvi turnir u 2023. godini nakon što je zbog ozljede mišića u Parizu u listopadu morao propustiti ATP Finale, završnicu Davis Cupa u studenom i Australian Open prošloga mjeseca.

U polufinalu je sa 6:2, 6:2 nadvisio sunarodnjaka Bernabea Zapatu Mirallesa i tako se plasirao u svoje deveto finale karijere. Do sada je osvojio šest naslova.

S druge strane, 27-godišnji Norrie je stigao do svog drugog finala u 2023., a početkom godine je izgubio završni dvoboj u Aucklandu od francuskog veterana Richarda Gasqueta.

U polufinalu je svladao Peruanca Juana Pabla Varillasa sa 7:6, 6:4. Norrieju će ovo biti 13. finale u karijeri, a do sada je osvojio četiri naslova.

Ova dva tenisača do sada su odigrala četiri međusobna dvoboja, a tri je puta slavio Alcaraz. Posljednji, onaj u Cincinnatiju prošle godine, otišao je na stranu Britanca.

ATP Buenos Aires, polufinale:
Carlos Alcaraz (1) - Bernabe Zapata Miralles 6:2, 6:2
Cameron Norrie (2) - Juan Pablo Varillas 7:6 (5), 6:4

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!