Zimski sportovi

Zubčić: 'Prva vožnja nije bila najbolja, vidio sam postavku druge i razveselio se'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.02.2023.
Zubčić: 'Prva vožnja nije bila najbolja, vidio sam postavku druge i razveselio se'
Foto: EPA

Muškim slalomom okončano je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju koje se održavalo u Courchevelu. Hrvatski predstavnici nisu uspjeli doći do odličja na ovom SP-u...

Filip Zubčić nadao se velikom rezultatu u veleslalomu koji je odradio dobro, ali nije mogao bolje od osmog mjesta. Zato je odlično odradio drugu slalomsku vožnju i tim više šteta zbog loše prve. Da je bio na takvoj razini i u prvoj vožnji, bio bi gotovo sigurno na postolju.

"Na kraju sam ovo Svjetskom prvenstva završio dobro, s fenomenalnom drugom vožnjom. Prva nije bila najbolja, vidio sam postavku druge i razveselio se. Ovo mi je baš trebalo", kaže Zubčić za HRT.

U Courchevelu nije uspio ostvariti cilj i uzeti medalju, ali nada se da će biti bolje za dvije godine u Saalbachu.

"I prije sam to rekao, na ovakvim se natjecanjima samo medalje pamte, ali i osmo mjesto iz veleslaloma je vrlo dobro. Ostaje mi čekati i dalje svoju priliku. Bit ću strpljiv i dalje marljivo trenirati."

Cilj do kraja sezone je probati uzeti što više bodova i probiti se u prvu veleslalomsku skupinu.

"Još je puno utrka do kraja, četiri veleslaloma i tu se da jako puno toga napraviti. Možda i otići u prvu grupu, to je neki cilj. Dobro skijam, uspio sam i skije promijeniti, sada mi to odgovara. Trebam probati 'drapati' tako do kraja sezone i da se podignem i na kraju sezone budem stvarno zadovoljan."

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!