Tenis

Ana Konjuh rutinskom pobjedom do glavnog ždrijeba u Meridi

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.02.2023.
Ana Konjuh rutinskom pobjedom do glavnog ždrijeba u Meridi
Foto: FaH

Ana Konjuh dobro je odradila kvalifikacije na WTA turniru u Meridi. Konjuh je upisala pobjedu u finalu kvalifikacija protiv Španjolke Bolsove Zadoinov...

Ana Konjuh igrat će u glavnom turniru u meksičkoj Meridi. Konjuh je upisala i drugu pobjedu u kvalifikacijama te bez izgubljenog seta u dva meča ulazi u glavni turnir.

Hrvatska je tenisačica u finalu kvalifikacija trebala samo sat vremena za pobjedu protiv 149. igračice svijeta Alione Bolsove Zadoinov.

Konjuh je tijekom čitavih kvalifikacija igrala dobro, a kulminacija je bila u finalu u kojem je lakoćom svladala Španjolku koja u cijelom meču nije niti jednom uspjela doći do breaka.

U prvom setu Konjuh je povezala četiri osvojena gema nakon 2:2, tome je dodala i prva tri gema u drugom setu i tom serijom 7:0 u gemovima riješila je pitanje pobjede.

Hrvatska tenisačica prva je koja je uspjela izboriti glavni ždrijeb u Meridi kroz kvalifikacije, a kasnije će saznati protivnicu u glavnom turniru. Moguće protivnice su Nadia Podoroska, Ana Bondar, Xinyu Wang, Katerina Siniakova, Nuria Parrizas Diaz i Sloane Stephens.

WTA Merida, kvalifikacije:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Aliona Bolsova Zadoinov (Španjolska) 6:2, 6:3

FOTO: HINA/ Mario ĆUŽIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!