Nogomet

Mance zabio prvi prvenstveni pogodak u dresu Debrecena

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.02.2023.
Mance zabio prvi prvenstveni pogodak u dresu Debrecena

U kasnijem terminu još trojica Hrvata upisali su nastupe i pogotke, Dominik Radić u Kupu BiH, a Matej Maglica i Antonio Mance u prvenstvu...

Mladi hrvatski branič, Vinkovčanin Matej Maglica, donio je St. Gallenu bod u domaćem susretu protiv Luzerna. Maglica je bio strijelac iz kaznenog udarca u 79. minuti i tako je postavio konačnih 2:2.

Unatoč samo remiju, St. Gallen je ostao treći na ljestvici dok je Luzern peti.

Maglica je mladi branič koji je rođen u Vinkovcima, počeo u Marsoniji i zatim vrlo mlad otišao u Njemačku gdje je nakon niželigaških klubova zapeo za oko ljudima iz Stuttgarta s kojim je potpisao ugovor, a ove sezone je posuđen St. Gallenu.

Inače, bod osvojen protiv Luzerna ima još veći značaj ako se zna da je St. Gallen od 20. minute igrao s igračem manje zbog isključenja vratara Lawrencea Ati-Zigija.

Široki Brijeg ispao je iz Kupa u osmini finala domaćim porazom u raspucavanju protiv Tuzla Cityja. U 90 minuta na semaforu je stajalo 2:2, Dominik Radić i Bože Vukoja bili su strijelci za Široki, ali u raspucavanju je Tuzla City bio bolji.

Odluka je pala tek u devetoj seriji kada Frano Medić nije zabio i Široki Brijeg se oprašta od natjecanja.

Dojučerašnji napadač Osijeka Antonio Mance došao je do svog prvog prvenstvenog pogotka u dresu Debrecena.

Mance je bio strijelac pobjedničkog gola u 3:2 pobjedi kod Honveda. Ušao je u igru u 70. minuti umjesto Bencea Sosa i odmah došao do pogotka.

Osim Mancea kod gostiju, u domaćen sastavu od početka susreta bili su Luka Capan i Ivan Lovrić te su odigrali cijelu utakmicu.

Švicarsko prvenstvo, 21. kolo:
St. Gallen - Luzern 2:2

BiH kup, osmina finala:
Široki Brijeg - Tuzla City 6:7 penali (2:2)

Mađarsko prvenstvo, 20. kolo:
Honved - Debrecen 2:3

FOTO: NK Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!