Košarka

Reprezentacija na okupu: 'Vjerujem da smo u boljem stanju, nego što je to bilo u studenom'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.02.2023.
Reprezentacija na okupu: 'Vjerujem da smo u boljem stanju, nego što je to bilo u studenom'

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom dvije su utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Švicarske i Austrije...

U nedjelju navečer košarkaški reprezentativci Hrvatske okupili su se na pripremama za još jedan pretkvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2025. Mnogi se reprezentaciji priključuju netom nakon odigranih finalnih kup utakmica, kako u Hrvatskoj, tako i u ostalim zemljama u kojima igraju. Ipak, mjesta umoru nema jer prvi je trening na rasporedu već u ponedjeljak ujutro, dok u srijedu reprezentativci sa stručnim stožerom lete za Švicarsku.

V.d. izbornika Aco Petrović rekao je da su još jučer neki igrači bili u akciji u svojim klubovima.

"Pet, šest igrača je još tijekom jučerašnjeg dana igralo utakmice; Kapusta u Zagrebu, Branković i Rudan su igrali finale srpskog Kupa, Filipović je igrao utakmice španjolskog prvenstva, a još ih je nekoliko jučer imalo obaveza.

"Kroz dva dana, odnosno četiri treninga, moramo napraviti sve što smo radili prošli put i dodati par novih stvari jer imamo malo drugačije koncipiranu momčad. Vjerujem da smo u boljem stanju, nego što je to bilo u studenom. Sada treba prionuti poslu."

U Švicarsku putuje 15 igrača pa će se na treningu moći mijenjati tri petorke.

"Ovaj put želim svaki trening iskoristiti na najbolji mogući način. 40 minuta jedne utakmice premalo je da bi svi dobili kvalitetnu šansu. Međutim, kad to rastegnemo na sedam dana, što treninga, što utakmica, svatko će od njih imati prilike pokazati u kakvom je stanju i kolika mu je kvaliteta."

Hrvatski košarkaški savez

FOTO: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!