Hrvatski malonogometni kup, finale, 20.02.2023, 18:30 h
Stanoinvest Futsal Pula 5:2 MNK Šibenik 1983

Futsal Pula u golijadi do povijesnog naslova u Kupu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.02.2023.
Futsal Pula u golijadi do povijesnog naslova u Kupu
Foto: Daniel Kasap/HINA

Stanoinvest Futsal Pula novi je pobjednik Hrvatskog malonogometnog kupa nakon što je u finalu bio bolji od Šibenika 1983...

Sjajni Šibenik 1983 ipak je zaustavljen u finalu. Protiv trećeg prvoligaša na završnom turniru ipak nije mogao. Zeleno-žuti, Stanoinvest Futsal Pula, stigao je do pobjede od 5:2.

Puljani su tako osvojili svoj drugi trofej ove sezone (Superkupa), a ujedno i drugi u povijesti kluba. Danas su bili odlični kroz veći dio utakmice te i više nego zasluženo slavili.

Jako dobro igralo se kroz prvo poluvrijeme, a puno više šansi imali su Puljani. Šibenčane su spašavale izvrsne obrane svog vratara koji nije ništa mogao u 19. minuti.

Aktualni drugoligaš se jako dobro branio, ali ništa nije mogao kod dobre akcije Pule koja je preko Bernardno Difonzo, 62 sekunde prije kraja poluvremena, stigla do vodstva.

Tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, a Pula je zasluženo podebljala vodstvo u 26. minuti. Loptu je u gol iz blizine pospremila "desetka" David Mataja kojem je to bio šesti gol u Kupu ove sezone.

Praktički već u prvom sljedećem napadu Puljani su zabili treći gol. Nakon kontre je poentirao Igor Osredkar i tako dodatno otežao situaciju Narančastima.

Šibenčani su se nakon toga odlučili igrati s igračem-vratarem, a to ih je koštalo novog primljenog pogotka. U praznu mrežu zabio je Niko Vukmir.

Narančasti su uspjeli smanjiti zaostatak, četiri i pol minute prije kraja, a pogodio je Mikhael Almeida. Činilo se da je isti igrač zabio i drugi gol svoje ekipe, ali igrao je rukom kod primanja lopte.

Vratili su se igranju s dodatnim igračem na polju, ali nije im pomoglo. Osredkar je pogodio u praznu mrežu za 5:1, da bi u zadnjim sekundama Šibenčani ublažili poraz autogolom Marija Dujmovića.

Hrvatski malonogometni kup, finale:
Futsal Pula - Šibenik 1983 5:1 2

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Hrvatski malonogometni kup

finale

Stanoinvest Futsal Pula5:2MNK Šibenik 1983

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!