Tenis

Konjuh se vratila iz minusa i izborila treći set, Španjolka ipak otišla dalje

Mihaela Bradovski • utorak, 21.02.2023.
Konjuh se vratila iz minusa i izborila treći set, Španjolka ipak otišla dalje
Foto: Mario Ćužić/HTS

Ana Konjuh poražena je u prvom kolu WTA tunira u Meridi. Španjolka Nuria Parrizas-Diaz bila je bolja u tri seta...

Nakon što je uspješno odradila posao u kvalifikacijama i prošla dalje bez izgubljenog seta, Ana Konjuh je zaustavljena u prvom kolu WTA turnira u Meridi. Uspješnija je bila Španjolka Nuria Parrizas-Diaz, 79. igračica svijeta, koja je slavila u tri seta.

Parrizas-Diaz imala je veliku priliku završiti posao u dva seta, Konjuh se uspjela vratiti, čak i povesti u trećem, ali ostala je bez snage i koncentracije te je otišla u poraz.

Španjolka je već u trećem gemu prvi put uzela servis našoj tenisačici, u petom gemu imala je još tri break lopte i mogla je do dvostrukog breaka, ali Ana se tu spasila. Ipak, do kraja seta Konjuh nije niti jednom zaprijetila breakom te je Parrizas-Diaz uzela prvi set sa 6:4.

U drugom setu Konjuh je spasila pet break lopti kod 1:1, ali je izgubila servis u svom idućem servis gemu.

Kako se meč razvijao, činilo se da će Španjolka brzo završiti posao, međutim, na servisu Parrizas-Diaz za meč Konju ipak dolazi do break lopte i vraća se u set. U tie-breaku je Španjolka povela s 2:0 pa je Konjuh uzela narednih sedam poena, osvojila set sa 7.2 i odvela ga u treći.

U njemu je Konjuh napravila break već u prvom gemu i zatim jednostavno stala. Do kraja meča osvojila je tek još jedan gem te se oprostila od turnira u Meksiku.

WTA Merida, prvo kolo:
Nuria Parrizas-Diaz (Španjolska) - Ana Konjuh (Hrvatska, Q) 6:4, 6:7(2), 6:2

FOTO: HINA/ Mario ĆUŽIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!