Rukomet

Podravka u Kupu kreće gostovanjem u Velikoj Gorici: 'Želimo prikazati pravu predstavu'

Mihaela Bradovski • utorak, 21.02.2023.
Podravka u Kupu kreće gostovanjem u Velikoj Gorici: 'Želimo prikazati pravu predstavu'

Jedan sudionik četvrtfinala Kupa rukometašica je poznat, traži se još njih sedam. Podravka natjecanje otvara kod drugoligaša Udarnika u Velikoj Gorici...

Susretima osmine finala nastavlja se natjecanje u Hrvatskom kupu rukometašica. Nakon regionalnih natjecanja na redu je osmina finala u kojoj se priključuju i ekipa iz Koprivnice.

Podravka će u osmini finala odmjeriti snage s Udarnikom, drugoplasiranom ekipom 2. HRL Zapad. Gostujuća ekipa je veliki favorit i ne bi smjela u Velikoj Gorici imati ikakvih problema.

"Počinje domaći Kup, natjecanje u kojem Podravka uvijek ima velika očekivanja. Gostujemo u Velikoj Gorici i tako ćemo po prvi put nastupiti protiv ekipe Udarnika. Pratimo je, znamo da je to ekipa koja pruža dobre igre u svom rangu natjecanja", poručio je trener Podravke Antonio Pranjić.

Pranjić želi što prije otkloniti bilo kakvu sumnju oko prolaska u četvrtfinale pa traži od svojih igračica ozbiljnost i dobar pristup.

"Utakmicu ćemo shvatiti ozbiljno, od prve minute tražiti čvrstu i agresivnu obranu. Pokušat ćemo nametnuti brzi ritam."

S Pranjićevim razmišljanjem slaže se i mlada Hannah Vuljak. Ona također smatra da se Podravka treba predstaviti u pravom izdanju u Velikoj Gorici.

"Naša je želja ući dobro u utakmicu, čvrsto u obrani te prikazati pravu predstavu u gradu u kojem prva ekipa Podravke nastupa po prvi put."

Udarnik je u prvom kolu regije Središte upisao 26:22 pobjedu protiv Zeline, a zatim je vrlo uvjerljivo svladao Slogu u Svetoj Nedelji s visokih 30:14.

A jedan sudionik četvrtfinala Kupa već je poznat. Naime, Bjelovar je gostovao kod ŽARK Splita i upisao 35:28 pobjedu te tako osigurao ulazak među osam najboljih.

Ostali parovi osmine finala su Lokomotiva - Zrinski, Olimpija Osijek - Zamet, Sesvete - Dugo Selo '55, Rudar Labin - Koka, Trogir 58 - Split 2010 te Dalmatinka - Osijek.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!