Nogomet

Porto na teškom ispitu u Milanu: 'Znamo kvalitetu našeg protivnika, ali znamo i našu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.02.2023.
Porto na teškom ispitu u Milanu: 'Znamo kvalitetu našeg protivnika, ali znamo i našu'
Foto: EPA

Prvi dvoboj između Intera i Porta pokazat će odnos snaga i tko je bliži prolazu u sljedeću fazu Lige prvaka. Sergio Conceicao nada se da će njegova momčad doći do dobrog rezultata uoči uzvrata...

Porto u prvom susretu osmine finala Lige prvaka gostuje kod Intera u Milanu gdje ga očekuje jako težak posao. Trener Porta Sergio Conceicao svjestan je snage protivnika.

Igraj na Inter Milano - FC Porto na SuperSport.hr (18+)

"Inter je jaka momčad, prepuna sjajnih igrača. Momčad je to koja svakoga tjedna igra utakmica visoke razine, nalazi se u natjecateljski snažnoj ligi. Znamo kvalitetu našeg protivnika, ali znamo i našu. Utakmicu smo pripremili do detalja, spremni smo i nadamo se da ćemo imati dobar odgovor za domaćina."

Conceicao je jako zadovoljan svojom momčadi i ima veliko povjerenje u nju što je u svakom slučaju bogatstvo za trenera.

"Imam radnu skupinu igrača kojoj u potpunosti vjerujem. Ne možemo pobjeći od toga kakav smo kolektiv. Volimo presing, agresivan pristup u pozitivnom smislu riječi i uvijek 'živu igru'."

Porto u svojoj vitrini ima i trofej Lige prvaka i jedan je od rijetkih izvan najvećih liga koji je u tome uspio. Sada mu je u mislima kako preskočiti prvu prepreku u nokaut fazi.

"Ono što ja vidim je da je ekipama van liga petice teško osvojiti Ligu prvaka. No nije i nemoguće. Naš je cilj ostvariti što bolji rezultat u prvom susretu da bismo uopće imali pravo pričati da na našem terenu imamo priliku izboriti četvrtinu finala."

Conceicao ne skriva koliko je uzbuđen uoči ovog dvoboja.

"Izazovno je, ali i uzbudljivo pripremati se za ovakve utakmice, to je ono što u ovu profesiju unosi strast."

Lista onih koji neće biti u konkurenciji je poveća. Francisco Meixedo polako ulazi u trening, ozlijeđeni su Fabio Cardoso, Matheus Uribe, Otávio, Gabriel Veron, Galeno i Evanilson, a pod posebnim programom rade Fernando Andrade, Joao Marcelo i Manafa.

FOTO: EPA/MIGUEL A. LOPES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!