Tenis

Borna Gojo u dva seta do pobjede protiv domaćeg igrača s pozivnicom

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.02.2023.
Borna Gojo u dva seta do pobjede protiv domaćeg igrača s pozivnicom
Foto: FaH

Borna Gojo upisao je pobjedu na startu turnira u Monterreyu gdje je za prvog protivnika imao domaćeg igrača Rodriga Pacheca Mendeza. Gojo je slavio u dva seta...

Nakon što teniski tjedan nije dobro krenuo za hrvatske predstavnike, napokon je stigla i pobjeda. Borna Gojo je na startu Challengera u Monterreyu bio uspješniji od Meksikanca Rodriga Pacheca Mendeza.

Igraj na mečeve Challengera u Monterreyu na SuperSport.hr (18+)

Pacheco Mendez je mladi Meksikanac koji je prošle godine dogurao do dva četvrtfinala na juniorskom Grand Slamu, a bio je i na 11. mjestu juniorske rang liste. Protiv hrvatskog tenisača pružio je solidan otpor.

Gojo je dobro otvorio meč i odmah je poveo s 3:0 te bez ikakvih problema taj set priveo kraju. Meksikanac mu nije uspio zaprijetiti, hrvatski tenisač ga je dobio bez većih problema.

U drugom setu bilo je više borbe, Gojo je u petom gemu došao do breaka, ali Meksikanac se vratio i poravnao na 4:4. Set je otišao u 13. igru gdje je Gojo dominirao i sa 7:3 otišao do pobjede.

U drugom kolu igrat će protiv 108. igrača svijeta, Japanca Tara Daniela, kojeg je svladao prije dvije i pol godine na startu Challengera u Istanbulu s 2:6, 7:6, 7:6.

Challenger Monterrey, prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska) - Rodrigo Pacheco Mendez (Meksiko) 6:3, 7:6(3)

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!