Nogomet

Kvalifikacije za SP: Povijesni dan za portugalske i haićanske nogometašice

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 22.02.2023.
Kvalifikacije za SP: Povijesni dan za portugalske i haićanske nogometašice

Reprezentacije Portugala i Haitija izborile su nastup na svom prvom Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u Australiji i Novom Zelandu...

Ženske nogometne reprezentacije Portugala i Haitija u srijedu su izborile nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu, pobjedama nad Kamerunom odnosno Čileom, u finalnim utakmicama u svojim skupinama doigravanja. I jednima i drugima to će biti prvi nastup na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

Igraj na Paragvaj - Panama na SuperSport.hr (18+)

Portugalska reprezentacija je u Hamiltonu svladala reprezentaciju Kameruna s 2:1. Diana Gomes je u 22. minuti dovela Portugalke u vodstvo. Držale su ga sve do 89. minute, kad je izjednačujući pogodak postigla Ajara Nchout. Ipak, u četvrtoj minuti dodanog vremena Carole Costa je realizirala kazneni udarac za veliko slavlje portugalskih nogometašica.

Ždrijeb je reprezentaciju Portugala smjestio u skupinu E u kojoj su još reprezentacije SAD-a, Nizozemske i Vijetnama.

Reprezentacija Haitija je do pobjede 2:1 protiv favoriziranog Čilea došla golovima u dodanom vremenu na kraju prvog i drugog poluvremena. Utakmica je odigrana u Aucklandu, a oba pogotka postigla je Melchie Dumonay (45+1, 90+8). Poraz Čileanki ublažila je Maria Jose Rojas.

U svom debitantskom nastupu na SP-u Haićanke su upale u skupinu D s reprezentacijama Engleske, Danske i Kine.

Posljednje, 32. mjesto na završnom turniru, popunit će reprezentacija Paname ili Paragvaja, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (02:00h) u Hamiltonu.

Pobjednička reprezentacija će u ući u skupinu F na završnom turniru, zajedno s ekipama Francuske, Brazila i Jamajke.

Svjetsko prvenstvo u Australiji i Novom Zelandu na rasporedu je od 20. srpnja do 20. kolovoza ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!