Tenis

Borna Gojo lakoćom preko sedmog nositelja do četvrtfinala u Monterreyu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.02.2023.
Borna Gojo lakoćom preko sedmog nositelja do četvrtfinala u Monterreyu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Borna Gojo izborio je prolaz u četvrtfinale Challengera u Monterreyu. Gojo je u osmini finala u dva seta nadigrao Japanca Tara Daniela...

I u drugom međusobnom dvoboju Borna Gojo je bio uspješniji od Tara Daniela. Naš tenisač svladao ga je u dva seta bez većih problema, ovoga puta znatno lakše nego u prošlom međusobnom dvoboju prije dvije i pol godine u Istanbulu.

Igraj na mečeve turnira u Monterreyu na SuperSport.hr (18+)

Tada se vodila velika bitka, a Gojo je nakon izgubljenog prvog seta slavio u dva tie-breaka. Pritom je spasio i meč loptu u drugom setu trosatnog maratona.

Ovoga puta hrvatski tenisač nije imao nikakvih problema. Slavio je za nekih 80-ak minuta ispustivši pritom ukupno šest gemova. Prvi set uzeo je sa 6:2 da bi u drugom bio bolji sa 6:4.

Gojo je odlično servirao i imao je 83 posto ubačaja prvog servisa. Tijekom cijelog meča nije dopustio niti jednu break loptu Japancu dok je s druge strane imao čak 14 break prilika, a iskoristio je njih tri.

U četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića, 124. igrača svijeta, s kojim se još nije susretao, a koji je u prvom kolu izbacio prvog nositelja Adriana Mannarina.

Challenger Monterrey, drugo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska) - Taro Daniel (Japan, 7) 6:2, 6:4

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!