Nogomet

Povijesni uspjeh Milića i Lecha, Fiorentina odradila posao protiv Brage

Petar Jenjić • četvrtak, 23.02.2023.
Povijesni uspjeh Milića i Lecha, Fiorentina odradila posao protiv Brage
Foto: EPA

U osminu finala Konferencijske lige plasirao se Antonio Milić s Lech Poznanom, kao i Josip Brekalo s Fiorentinom, dok je dalje prošao i Basel...

Fiorentina - Braga 3:2 (7:2 ukupno)

Nakon visoke 0:4 pobjede u gostima, Fiorentina je i večeras, uz minimalne probleme u prvom poluvremenu, ponovno svladala Bragu te plasirala se u sljedeću fazu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+)

Portugalci su došli već nakon nešto više od pola sata do dva gola prednosti. Oba su pogotka bila prekrasna. Prvo je pogodio u 17. minuti Andre Castro, da bi nakon toga u 34. još bolje iz voleja mrežu zatresao Alvaro Djalo.

Šok u Firenci ubrzo je prestao postojati, Giacomo Bonaventura uposlio je Rolanda Mandragoru koji s pet metara skreće loptu u gol.

Nakon što je pogodak Arthura Cabrala poništen u 50. minute, Viole su osam minuta kasnije ipak stigle do poravnanja. Ponovno je asistirao Bonaventura, a ovoga puta zabio je Riccardo Saponara.

Potpuni preokret Fiorentina je kompletirala u 83. minuti kada je zabio Cabral. U dresu domaće momčadi Josip Brekalo ušao je u igru u 74. minuti.

Basel - Trabzonspor 2:0 (2:1 ukupno)

Basel je uspio nadoknaditi minimalan poraz iz prve utakmice i s ukupnih 2:1 proći u sljedeću fazu natjecanja.

Švicarci su anulirali zaostatak iz prvog dvoboja u 13. minuti pogotkom Zekija Amdounija. Trabzonspor se mogao vratiti u 27., ali penal je promašio Anastasios Bakasetas koji je pucao kraj gola.

Turci su ostali bez gola nakon provjere VAR-a zbog zaleđa što je kaznio domaćin. Nakon odbijanca loptu je u gol pospremio Andi Zeqiri.

Lech - Bodo/Glimt 1:0 (1:0 ukupno)

Povijesni uspjeh ostvario je Lech Poznan koji je prvi puta u povijesti prošao jedan dvoboj knock-out faze nekog europskog natjecanja. Na domaćem terenu minimalno je slavio protiv Bodo/Glimta.

Joel Pereira našao se u ulozi asistenta, a Mikael Ishak u ulozi strijelca za vodstvo poljske momčadi. Igrala se 63. minuta.

Cijelu utakmicu u obrani Lecha odigrao je Antonio Milić.

Gent - Qarabag 1:0 (1:1 ukupno, penali 5:3)

Qarabag je branio minimalno vodstvo nakon prve utakmice, a Gent je zaostatak pred svojim navijačima uspio nadoknaditi u drugom poluvremenu.

Igrala se 74. minuta kada je loptu glavom prebacio Michael Ngadeu na peterac gdje se našao Emmanuel Gift i pospremio je u gol.

Rezultat se nije promijenio sve do kraja 120. minute pa smo tako gledali raspucavanje. Svi su precizni do četvrte serije kada je udarac igrača Qarabaga Yassinea Benzije obranio Davy Roeff. Pobjedu Genta potvrdio je Cederick Van Daele.

FOTO: EPA/MICHAEL BUHOLZER

Konferencijska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Anderlecht5:1 **Ludogorec Razgrad
CFR Cluj0:0Lazio
Dnipro0:0AEK Larnaca
Partizan1:3Šerif Tiraspol
Basel2:0Trabzonspor
Fiorentina3:2Braga
Gent6:3 **Qarabağ
Lech Poznań1:0Bodo/Glimt

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!