Košarka

Petrović o novom izborniku: 'U ovom trenutku imam dvije potpuno različite opcije'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.02.2023.
Petrović o novom izborniku: 'U ovom trenutku imam dvije potpuno različite opcije'
Foto: FaH

V.d. izbornika Aco Petrović odradio je svoju posljednju utakmicu kao trener, a nakon pobjede protiv Austrije prokomentirao je utakmicu i najavio dva prijedloga za izbornika koje Upravni odbor mora prihvatiti...

Hrvatska košarkaška reprezentacija sinoć je svladala Austriju na Gripama, a susret je prokomentirao i v.d. izbornika Aco Petrović.

"Ono što je bilo karakteristično za zadnje tri utakmice bio je dizelaški početak pa je bilo potrebno vremena resetirati se i doći na radnu temperaturu. Problem je kada ste u mislima u nekoj drugoj utakmici pa nemate koncentraciju s 15 razlike otići u mirnije vode. Ono gdje nam je Austrija zadavala probleme jest preko Brajkovića i Mahalbašića s kojima je stalno napadala low post. Poslije smo otišli na 15 razlike, ali gubila se koncentracija, a s druge strane, želiš dati šansu svima."

Bila je ovo njegova posljednja utakmica na poziciji izbornika i u trenerskoj karijeri.

"Mislim da je bilo dovoljno, sad se treba okrenuti najvažnijem - odabrati ili predložiti Upravnom odboru, to jest dati dva prijedloga da dobijemo nešto stabilno na sljedećih četiri do šest godina. Imamo vremena, a kroz treći mjesec obavit ću sve razgovore i nakon toga dati prijedloge za izbornika."

Slijedi nastavak pretkvalifikacija, nakon čega dolazi predolimpijski turnir. Bogato je i radno ljeto pred reprezentacijom.

"Jedna stvar mi nije jasna, s obzirom na to da su Poljaci organizatori Eurobasketa 2025., bilo bi logično da smo sada kao najbolji prošli dalje s omjerom 5-1. Poljska se na ovaj način plasirala dalje, a zapravo nije, traži se dodatno mjesto. To mi nije jasno. Za onaj prvi udar od 19. srpnja do 5. kolovoza računamo dodatno na Hezonju, Smitha i Matkovića tako da će to biti jedna dobra i atletska reprezentacija. Za predolimpijski turnir, s obzirom da će biti dva tjedna priprema, računam i na pokojeg NBA igrača, tako da budem reprezentativno predstavljeni."

"I javnost i igrači moraju se prilagoditi na njega. U ovom trenutku imam dvije potpuno različite opcije, ali sve to moram još jednom "čekirati" i predložiti. Ja predlažem, Upravni odbor odabire", zaključio je Petrović za Sportklub.

Hrvatska će ovog ljeta odigrati i dvije utakmice protiv Kine koja se u Kranjskoj Gori priprema za Svjetsko prvenstvo.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!