Nogomet

Trener Manchester Cityja: 'Odlazak na noge klubu poput Hajduka ekstreman je test za nas'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.02.2023.
Trener Manchester Cityja: 'Odlazak na noge klubu poput Hajduka ekstreman je test za nas'

Manchester City sutra gostuje na Poljudu. U sklopu osmine finala juniorske Lige prvaka Hajduk će pokušati eliminirati zvučnog protivnika i dohvatiti četvrtfinale...

Manchester City igra prvu europsku utakmicu od studenog prošle godine, u osmini finala juniorske Lige prvaka igrat će na Poljudu protiv Hajduka, a trener Cityja Brian Barry-Murphy iznimno cijeni hrvatskog prvaka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+)

"Ne mogu dočekati da vidim koliko su moji igrači napredovali i kakvu će predstavu pružiti u tako ekstremnom testu kao što je odlazak na noge klubu poput Hajduka. Naš je protivnik vrlo jaka momčad koje je odigrala izvanredno protiv Šahtara. Hajduk će se na potpuno isti način pripremati i za ovo utakmicu, dajući sve od sebe u nju, a u Split nas čeka i sjajna atmosfera", podijelio je Barry-Murphy svoje dojmove o Hajduku te dodao:

"Bit će to veliki ispit za nas i bit će, bez sumnje, niz izazova koje će trebati prevladati, ali ako to uspijemo bit ćemo sposobni za napraviti puno."

Gostovanje u Splitu vidi kao veliku priliku za svoje igrače da pokažu gdje se trenutno nalaze.

"Uvijek tražimo načine kako dobiti uvid gdje se naši igrači nalaze u odnosu na ostale U-19 ekipe na najvišoj razini, a to je svrha ovog turnira. Iz klupske perspektive, najvrjednije je upravo to, isprobati naše igrače protiv najboljih u Europi, a odlazak na gostovanje u drugu državu, na tako težak ispit, neprocjenjivo iskustvo za njih. Oduševljen sam što sudjelujemo na njemu i nadam se da će u utorak biti još jedan dobar dan za nas."

Ovo je prvi put za mladu Cityjevu momčad da je uspjela izboriti nokaut fazu juniorske Lige prvaka još od 2018. godine. Bolji iz ovog dvoboja igrat će protiv PSG-a ili Borussije Dortmund.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!