Nogomet

Budimir: 'Manchester City je najjača ekipa s kojom se susrećemo u ove tri godine otkako sam trener'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.02.2023.
Budimir: 'Manchester City je najjača ekipa s kojom se susrećemo u ove tri godine otkako sam trener'
Foto: FaH

Hajdukovi juniori u utorak od 14 sati hvataju četvrtfinale juniorske Lige prvaka. Na suprotnoj strani stajat će vršnjaci u dresu Manchester City...

U juniorskoj momčadi Hajduka sve je podređeno tom susretu s Manchester Cityjem, a od onih koji su u krugu prve momčadi, Splićanima će se priključiti Roko Brajković, potvrdio je trener Marijan Budimir.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+)

"Stanje u momčadi je dobro, momci su jako motivirani. Svi jedva čekamo taj sutrašnji spektakl. Čuo sam se s Lekom, prepustio nam je Roka Brajkovića, no postoje problemi s vezama iz Zagreba, trebao bi stići tijekom dana. On će biti taj jedna igrač iz prve ekipe koji će nas pojačati. Ostatak čini ona grupa igrača koja je igrala protiv Rijeke, tu je i par kadeta.

Budimir je uvjeren kako ga čeka vrlo snažan i težak protivnik, jedan od najboljih u ovoj konkurenciji.

"Manchester City je, po mom mišljenju, u top četiri ekipe u juniorskoj konkurenciji. Kako u seniorima tako i u juniorima su puni internacionalaca. Jako su, jako dobri, protiv svake ekipe imaju preko 65-70 posto loptu u svom posjedu. Morat ćemo se naučiti igrati bez lopte, oni će većinu utakmice diktirati tempo, a mi ćemo morati zatvoriti prilaze i nakon oduzete lopte kroz tranziciju probati ugroziti njihova vrata."

Trener Hajduka poručuje da je ovo najjači protivnik protiv kojeg će Hajduk igrati otkako je on na ovoj trenerskoj poziciji.

"Isto tako, kada je lopta kod nas morat ćemo biti strpljivi i sigurni u dodavanju, imati stabilnost i paziti da na sredini ne izgubimo posjed jer City ima izuzetno jaku tranziciju, brza krila koja su jako dobra jedan na jedan. Tu su i njihove dvije 'osmice', playmakeri. Kompletna su ekipa, sigurno najjača s kojom se susrećemo u ove tri godine otkako sam ja trener."

U ovoj utakmici neće imati na raspolaganju Capana i Vuškovića, dvojac koji je kreirao pogodak i prolaz protiv Šahtara.

"Njih nažalost nema i zbog toga mi je najviše žao. Što se Cityju nećemo moći suprotstaviti s našom top ekipom pa da vidimo gdje smo. I ova ekipa koja bude na terenu dat će sve od sebe i vjerujem da će biti pravi. Vježbali smo prekide, ali City ih malo dopušta. Malo smo više vježbali tranziciju i mislim da bismo tu mogli nešto napraviti, mogli biti opasniji. Znaju se zaigrati jer su jaki na lopti. Tu znaju ostaviti prostora i ako uspijemo ubosti, imati pravi tajming i pravu finalnu loptu mogli bismo se radovati."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!