Nogomet

Najveći ispit u karijerama mladih Hajdukovaca, stiže Manchester City

Petar Jenjić • utorak, 28.02.2023.
Najveći ispit u karijerama mladih Hajdukovaca, stiže Manchester City
Foto: FaH

Danas će na Poljudu od 14 sati juniori Hajduka odigrati utakmicu osmine finala Lige prvaka mladih, a u goste će im stići Manchester City...

Pred mladim nogometašima Hajduka najveći je izazov u dosadašnjoj sezoni, a zasigurno i u njihovim karijerama. Na Poljud stiže Manchester City u osmini finala Lige prvaka mladih.

Trener Marijan Budimir muči se s neigranje nekih vedeta poput Marka Capana, ali i Rokasa Pukštasa koji s prvom ekipom odlaze u Osijek. U kadru neće imati ni Luku Vuškovića koji je protiv Šahtara zaradio izravan crveni karton.

Ipak, u dosadašnjem dijelu sezone, ali i svoje trenerske karijere, Budimir je pokazao veliko znanje i mogućnost prilagodbe na date okolnosti. Čak i u slučaju izostanka glavnih igrača, juniori i kadeti koji istrče na teren znat će što točno trebaju raditi. Priprema za utakmicu, taktika i sama igra neće se promijeniti.

To se moglo vidjeti i kroz prošlu, ali i ovu sezonu juniorske HNL u kojoj mladi Hajdukovci dijele prvo mjesto s vršnjacima iz Dinama s 44 osvojena boda iz 18 utakmica.

S druge strane, njihov protivnik trenutno je vodeća momčad Premier lige 2 s dva boda više od prvog pratitelja Chelseaja i utakmicom manje. Doduše, tu se radi o U-21 momčadi, ali mnogi igrači te ekipe nastupit će i danas na Poljudu.

Ovo će biti prvi put za mladu momčad Manchester Cityja da je uspjela izboriti nokaut fazu juniorske Lige prvaka još od 2018. godine. U skupini je igrala protiv Seville, Borussije Dortmund i Kopenhagena te je završila na prvom mjestu s 14 bodova.

Dodajmo i to da će pobjednik ovog dvoboja ići na boljeg iz susreta PSG-a i dortmundske Borussije.

Što su rekli

Marijan Budimir, trener Hajduka: "Manchester City je, po mom mišljenju, u top četiri ekipe u juniorskoj konkurenciji. Kako u seniorima tako i u juniorima su puni internacionalaca. Jako su, jako dobri, protiv svake ekipe imaju preko 65-70 posto loptu u svom posjedu. Morat ćemo se naučiti igrati bez lopte, oni će većinu utakmice diktirati tempo, a mi ćemo morati zatvoriti prilaze i nakon oduzete lopte kroz tranziciju probati ugroziti njihova vrata."

Brian Barry-Muprhy: "Ne mogu dočekati da vidim koliko su moji igrači napredovali i kakvu će predstavu pružiti u tako ekstremnom testu kao što je odlazak na noge klubu poput Hajduka. Naš je protivnik vrlo jaka momčad koje je odigrala izvanredno protiv Šahtara. Hajduk će se na potpuno isti način pripremati i za ovo utakmicu, dajući sve od sebe u nju, a u Split nas čeka i sjajna atmosfera."

Mjesto, vrijeme, suci:

Stadion Poljud, Split, 14:00

Suci: Snir Levy, Idan Zoler, Tuval Rahamim Koltunoff (svi Izrael)

Forma

Hajduk - Rijeka 3:1
Sesvete - Hajduk 1:2
Hajduk - Šahtar 1:0
Gorica - Hajduk 1:2
Hajduk - Šibenik 2:0

Manchester City - Everton 5:0
Fulham - Manchester City 2:2
Manchester City - Sevilla 1:0
Borussia Dortmund - Manchester City 3:3
Kopenhagen - Manchester City 1:3

Nedostaju

Hajduk: Vušković (crveni karton), Capan, Pukštas (prva momčad)

Manchester City: (-)

Zadnji susret

Do sada se nisu susretali pa ćemo izdvojiti njihove zadnje utakmice. Hajduk je u prvenstvenom ogledu protiv Rijeke, izravnog konkurenta za prvo mjesto, stigao do pobjede od 3:1. Mancehster City zadnji je puta igrao kod kuće prošli vikend u utakmici Premier lige 2, a slavio je protiv Evertona s 5:0.

Prognoza

U punom sastavu, bili bismo sigurni da su šanse 50:50, međutim, u ovom trenutku možemo reći da je engleska momčad u prednosti i da će postići jedan gol više.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!