Nogomet

Luka Modrić zauzeo visoko četvrto mjesto u izboru za igrača godine sa šest bodova iza Benzeme

Branimir Korać, hns.family • utorak, 28.02.2023.
Luka Modrić zauzeo visoko četvrto mjesto u izboru za igrača godine sa šest bodova iza Benzeme
Foto: FaH

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, osvojio je izvrsno četvrto mjesto u poretku za najboljeg igrača na svijetu u 2022. godini u izboru Svjetske nogometne federacije Fife...

U izboru u kojem su sudjelovali izbornici A reprezentacija, kapetani i novinari prvo mjesto osvojio je Lionel Messi s 52 boda, ispred Kyliana Mbappéa s 44 i Karima Benzeme s 34 boda. Luka Modrić osvojio je 28 bodova, ostavivši iza sebe Erlinga Haalanda (24), Sadija Manea (19), Juliana Alvareza (17).

Luka Modrić kao kapetan Vatrenih na prvo je mjesto stavio suigrača iz Reala, Karima Benzemu, ispred Lionela Messija i Kyliana Mbappéa.

Jedini kapetan koji je na prvo mjesto stavio Modrića je Kuk Chol Jang iz Sjeverne Koreje, na drugo mjesto svrstali su ga Yauhen Yablonski (Bjelorusija), Roy Krishna (Fiji), Lukas Hradecky (Finska), Stefan Ristovski (S. Makedonija), Pepe (Portugal), Granit Xhaka (Švicarska) i Marvin Phillip (Trinidad i Tobago).

Kad su izbornici u pitanju, Modrića su na prvo mjesto stavili Hrvati Igor Štimac (Indija) i Branko Ivanković (Oman), odnosno izbornik Bruneja Mario Rivera, a na drugo Faruk Hadžibegić (Bosna i Hercegovina), Mladen Krstajić (Bugarska), Eduardo Berizzo (Čile), Kasper Hjulmand (Danska), Jimmy Alfredo Bran Orozco (Ekvador), Gareth Southgate (Engleska), Hansi Flick (Njemačka), Diego Vásquez (Honduras), Reinhold Breu (Litva), Ronald Koeman (Nizozemska), José Nestor Pékerman (Venecuela) i Moses Sichone (Zambija).

Modrića su podržali i izbornici susjednih zemalja Miodrag Radulović (Crna Gora), Dragan Stojković (Srbija) i Matjaž Kek (Slovenija), koji su ga stavili na treće mjesto, baš kao i izbornici Škotske (Stephen Clarke), Španjolske (Luis De La Fuente Castillo), Turske (Stefan Kuntz), Argentine (Lionel Scaloni), Belgije (Luke Benstead), Češke (Jaroslav Šilhavý), Kanade (John Herdman).

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!