Tenis

Dodig i Krajicek neočekivano poraženi na startu turnira u Dubaiju

Mihaela Bradovski • utorak, 28.02.2023.
Dodig i Krajicek neočekivano poraženi na startu turnira u Dubaiju
Foto: EPA

Ivan Dodig i Austin Krajicek poraženi su već u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju. Bolji od njih bili su Ilja Ivaška i Andrej Rubljov...

Neočekivani poraz za Ivana Dodiga i Austina Krajiceka. Drugi nositelji turnira u Dubaiju poraženi su od igrača koji nisu poznati po izrazito dobroj igri u parovima te uglavnom nastupaju u singlu.

Igraj na mečeve parova na ATP turniru u Dubaiju na SuperSport.hr (18+)

Bjelorus Ilja Ivaška i Rus Andrej Rubljov odigrali su vrlo dobar meč, iznad očekivanja, te su slavili u produženom tie-breaku nakon više od sat i pol igre.

U prvom setu Dodig i Krajicek imali su break prednosti i servis za set, no nisu to iskoristili i Ivaška i Rubljov poravnali su na 5:5 u ključnom trenutku. Nakon toga su bili bolji i uzeli set u 13. igri sa 7:3.

U drugom setu do 2:2 nije bilo odvajanja, no nakon toga Dodig i Krajicek uzimaju četiri gema zaredom i osvajaju set sa 6:2.

Odluka je pala u produženom tie-breaku u kojem su Dodig i Krajicek poveli s 4:0 pa od narednih osam poena izgubili čak sedam. Od toga se nisu uspjeli oporaviti. Produženi tie-break izgubili su s 10:8 za oproštaj od turnira.

Podsjećamo, Nikola Mektić i Mate Pavić ranije danas su bili uspješni i izborili prolaz u četvrtfinale.

ATP Dubai, prvo kolo parova:
Ilja Ivaška/Andrej Rubljov (-) - Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 2) 7:6(3), 2:6, 10:8

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!