Vodeni sportovi

Ostao je samo jedan: Dina Levačić najavila preplivavanje Cookovog prolaza

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 01.03.2023.
Ostao je samo jedan: Dina Levačić najavila preplivavanje Cookovog prolaza
Foto: FaH

Dina Levačić planira preplivati Cookov prolaz na Novom Zelandu i postati 22. osoba koja je preplivala svih sedam veliki maratona...

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić u srijedu je najavila kako će u razdoblju od 14. do 18. ožujka ove godine preplivati 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu.

Time bi postala 22. osoba u svijetu, a prva iz Hrvatske, koja je preplivala svih sedam velikih svjetskih maratona koji se zajedno nazivaju Oceans Seven.

"Idem s nadom da će mi vremenski uvjeti pružiti priliku za preplivavanje Cookovog prolaza", rekla je Levačić na konferenciji za novinare.

Iz skupine Velikih Sedam plivačkih maratona ona je do sada preplivala šest: prolaz Catalina u Kaliforniji, kanal La Manche u Europi, prolaz Moloka‘i na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarska vrata i Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske.

Prva osoba koja je preplivala svih sedam prolaza bio je Stephen Redmond koji je "kolekciju" kompletirao u srpnju 2012. godine. Nakon njega to je uspjelo još 13-orici muškaraca i sedam žena, a posljednji je bio Adrian Sarchet u veljači 2020.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!