Nogomet

Jakirović uoči Istre: 'Neće se sigurno braniti, moramo biti pravi u svim segmentima igre'

Petar Jenjić • srijeda, 01.03.2023.
Jakirović uoči Istre: 'Neće se sigurno braniti, moramo biti pravi u svim segmentima igre'
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke već u petak igraju svoju utakmicu SuperSport HNL-a, a očekuje ih gostovanje u Puli kod Istre 1961. Trener Sergej Jakirović najavio je da je njihov protivnik favorit...

Nakon prvog poraza na klupi Rijeke, trener Sergej Jakirović priprema momčad za novo prvenstveno kolo. Već u petak njegova će momčad gostovati u Puli kod Istre 1961.

Igraj na Istra 1961 - Rijeka na SuperSport.hr (18+)

"To je uvijek jako zanimljiva utakmica s dosta dinamike. Ovo je prvi put u zadnjih nekoliko godina da je Istra ispred Rijeke na ljestvici. I oni su odlično krenuli u drugi dio: Dinamo, oni i mi smo osvojili najviše bodova. Napravit ćemo sve da donesemo pozitivan rezultat kući. Istra igra jako dobro, kod kuće su pobijedili i Hajduk i Osijek, Ante Erceg je latentna opasnost, a imaju još niz kvalitetnih igrača. Istra je ispred nas na ljestvici i igra kod kuće pa je zato i favorit."

Protiv Slaven Belupa njegova je momčad igrala dobro, ali ipak je izgubila.

"Naravno da smo bili razočarani nakon poraza, utoliko jer smo odigrali najbolju od šest utakmica. Kontrolirali smo je, ali izgubili, no to je nogomet. Više me ljuti jer smo primili gol na postavljenu obranu. Nas je devet bilo iza lopte, a njih trojica i onda jedna dekoncentracija plus dobar ulaz Ante Crnca. Idemo dalje. Nije bilo euforije nakon serije pobjede, nema drame ni nakon poraza. Slijedi nova prilika za dokazivanje."

"Kalkulacije mogu ići u beskrajnost, još je 13 kola do kraja. Uvjeren sam da će se sve rješavati u četvrtom krugu, a tu imamo dobar raspored. Nije dobro gubiti u izravnim dvobojima. Živimo za taj ulazak u Europu. Izgubiti u Puli ne bi sigurno bio dobar rezultat, ali mi smo Rijeka i živimo za pobjede. Bit će važna i psihološka stabilnost", nastavio je Jakirović

Utakmica se igra već u petak od 17 sati.

"Malo čudan termin, ne znam koliko će biti ljudi. Svugdje se nogomet igra za gledatelje i ako prodajemo proizvod moramo gledati da svima bude dostupan, da ljudi mogu doći na stadion. Posebno kad je derbi."

Trener Gonzalo Garcia radi odličan posao na klupi Puljana.

"Lakše se pripremiti za dvoboj s momčadi koja ima tri godine istog trenera. Naravno da se vidi njegov kontinuitet, povjerenje i očit napredak na planu igre i rezultata. Imaju manji pritisak po pitanju plasmana na ljestvici, ali vidi se jasna ideja. Radi se o kombinatorici i posjedu, a opasni su i iz kontre. Neće se sigurno braniti. Najveći im je forte uigranost, morat ćemo biti pravi u svim segmentima igre."

U sastavu neće biti Selahija i Libera zbog kartona.

"Za ovu smo utakmicu malo skučeni i nemamo uobičajenu širinu. Prije Belupa osam je igrača imalo dva žuta kartona tako da sam i očekivao da će netko otpasti. Nije to ništa neuobičajeno, imamo nekoliko varijanti, odlučit ćemo na dan utakmice. Minutažu bi mogao dobiti i Mato Stanić, Djouahra i Mitrović isto putuju s nama. Dio su momčadi i želim da idu s nama."

Često se dogodi da već na poluvremenu napravi jednu ili dvije zamjene.

"Zbog straha od drugog žutog, u HNL-u ih suci lako dijele i to me malo nervira. Selahi je dobio žuti jer je mahao rukom da je jedan aut za nas, sudac ga je tako dosudio pa mu dao žuti. To nije trebao, trebao je biti socijalno inteligentniji", dodao je Jakirović.

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ 504412

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!