SuperSport Hrvatski kup, Četvrtfinale, 01.03.2023, 18:00 h, Stadion Gradski vrt
Suci: Igor Pajač, Jerko Crnčić, Vedran Đurak; 4. sudac: Goran Pečarić; VAR: Patrik Kolarić, Ivan Mihalj
Osijek
Osijek
Filip Živković 84'
1:2(0:1) Hajduk
Luka Vušković 21'
Filip Krovinović 77'
Hajduk

Hajduk posljednji polufinalist Kupa, Osijek nije uspio nadoknaditi zaostatak

Petar Jenjić • srijeda, 01.03.2023.
Hajduk posljednji polufinalist Kupa, Osijek nije uspio nadoknaditi zaostatak
Foto: FaH

Hajduk je posljednji polufinalist SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U četvrtfinalu igranom na Gradskom vrtu stigao je do pobjede od 2:1...

Posljednje četvrtfinale donijelo je dvoboj Osijeka i Hajduka na Gradskom vrtu, dvije momčadi koje ne igraju u najbajnijoj formi. Na koncu su slavili gosti s 2:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+)

Trener Ivan Leko vratio se s četiri igrača u zadnjoj liniji i odmah je to izgledalo bolje. Gosti su, kada uzmemo u obzir drugi dio sezone, odigrali odličnu utakmicu, zasluženo stigli do pobjede čime nastavljaju put prema obrani naslova.

Hajduk je bolje krenuo u susret i više pokušavao prema naprijed. Tako se može izdvojiti pokušaj Jana Mlakara koji pogađa vanjski dio mreže.

U 20. minuti sjajna šansa gostiju. Hajduk je napao preko Marka Livaje koji puca s 20 metara, obranio je Marko Malenica. Na odbijancu je Marco Fossati, ali ponovno vratar Osijeka odbija, ovoga puta u korner.

Iz tog kornera gosti su poveli. Ubacio je Filip Krovinović, a glavom loptu u gol skrenuo Luka Vušković. Tako je sa 16 godina i pet dana postigao svoj prvi pogodak u službenim nastupima.

Nakon pola sata Dario Melnjak je utrčao u kazneni prostor i pokušao s udarcem, ali Malenica je bio na mjestu. U obrani Osijeka curilo je na sve strane.

Osijek je bio nešto rastrčaniji nego u prvom poluvremenu, ali za sada bez prave šanse. Ipak, prvu veliku šansu imao je Hajduk nakon točno sat vremena.

Jan Mlakar je ukrao loptu i sjurio se prema protivničkom golu. Ostavlja loptu za Livaju koji je bio jedan na jedan s Malenicom, ali Mihael Žaper dotrčava i spašava čisti gol gostiju.

Osijek se potpuno otvorio što je ostavilo prostora Hajduku. Išao su Livaja i Krovinović prema protivničkom golu dva na dva, ali potonji je pogodio vanjski dio mreže.

I Hajduk stiže do drugog gola u 77. minuti susreta. Livaja je uposlio Krovinovića u prostor, ovaj se sjurio prema golu i ljevicom matirao Malenicu.

Tri minute kasnije najveća šansa Osijeka na utakmici. Pogriješio je Vušković, loptu uzeo Filip Živković koji puca s pet metara, no brani do tada prilično besposleni Ivan Lučić.

Živković je ipak stigao do gola u 84. minuti kada je pospremio odbijanac u gol nakon jednog dalekometnog udarca. Tražili su Osječani izjednačujući pogodak, ali do njega ipak nisu došli.

SuperSport HNK, četvrtfinale:
Osijek - Hajduk 1:2

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!