Nogomet

Čačić: 'Lokomotiva me nije iznenadila, najavljivao sam da je ona crna mačka za nas'

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2023.
Čačić: 'Lokomotiva me nije iznenadila, najavljivao sam da je ona crna mačka za nas'
Foto: FaH

Dinamo je prošao u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom protiv Lokomotive u produžecima s 3:1. Ante Čačić je nakon susreta bio zadovoljan očekivano teško izborenim prolaskom dalje...

Nakon uvjerljive pobjede protiv Hajduka, Dinamo je u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa imao težak ispit protiv Lokomotive. Ante Čačić upozoravao je na to da njegovu momčad očekuje vrlo težak ispit.

Igraj na Dinamo - Osijek na SuperSport.hr (18+)

"Očekivano teška utakmica. I u najavi sam rekao da su protiv Lokomotive utakmice uvijek neizvjesne i ova je na kraju takva bila. Prvo poluvrijeme Lokomotiva je bila življa, hitrija, mobilnija, preko čeka je došla do zasluženog vodstva. Mi smo preko Špikića imali priliku stići do poravnanja. U nastavku smo, ulaskom Ademija, bili življi iako smo imali sreće u onoj situaciji kada je Aliyu dirao loptu. Bilo bi nam puno teže vraćati se nakon 0:2. Drugo poluvrijeme smo bili bolji, postigli taj gol, imali još nekoliko prilika. Prije prvog produžetka smo malo mijenjali, stigao je onda i taj gol Drmića i na kraju uspješno apsolvirali četvrtfinale."

Dinamov trener posebno je pohvalio reakciju igrača koji su ušli s klupe i napravili dobar posao.

"Nakon Hajduka imali smo svega tri dana do ove utakmice, vidjelo se da smo u tom prvom dijelu bili teški. Imamo četiri dana do novog derbija, cilj je ostvaren, a veseli me ponašanje momčadi. Oni koji su ulazili zaista su se trudili, napravili sve da daju svoj obol rezultatu i to je ono što je ovoga trenutka za istaknuti."

Arijan Ademi još je jednom dao veliki obol pobjedi, no sada je glavno pitanje ostaje li ili odlazi.

"Ademi je ovdje dok je ovdje. Ne bi razvlačio tu temu. Postoji interes za njega, a mi ćemo naći rješenje koje je najbolje i za nas i za njega. To može biti i odlazak. Iluzorno je govoriti o njegovom značaju za momčad. Igrač koji je ovdje 13 godina, svaku utakmicu ide maksimalno, bitan je i kao vođa, igrači ga slijede. Doći se vjerojatno vrijeme kada će Dinamo morati igrati bez njega. Hoće li to biti za šest mjeseci, godinu, tri, to su promjene u nogometu koje su neminovne."

Već neko vrijeme u jako dobroj formi je i Luka Ivanušec.

"Ivanušec u kontinuitetu pruža dobre predstave, skreće pozornost na sebe, vraća se na ono što je bio prije koju godinu. Naravno da me to veseli. Luka ima specifičan način igranja, malo je takvih igrača. Važno je da na terenu kroz 90 minuta bude, uvjetno rečeno, racionalniji. Da je što jednostavniji kada je daleko od gola kako bi izbjegao mogućnost pogreške i prekršaja na njemu. Zadovoljan sam na način na koji se razvija."

Lokomotiva je odvela Dinamo u produžetke što stratega Modrih nije iznenadilo.

"Lokomotiva me nije iznenadila, i najavljivao sam da je ona crna mačka za nas. Sve su nam utakmice zaista neizvjesne, od one prve do ove danas. Ne bi bilo nezasluženo da je i u svim tim utakmica uzela koji bod."

Dinamo dio igrača ima upravo u Lokomotivi, a Čačić i njegov stožer pažljivo prate njihov razvoj.

"Jako je važno da ti mladi igrači igraju. Lokomotiva je za njih izuzetno dobra sredina. Čavlina pokazuje da se radi o momku koji će, uvjeren sam, napraviti dobru karijeru. U nekoj bližoj perspektivi je i budućnost Dinama. Kulenović nije danas bio starter, ali se u ovim zadnjim utakmicama diže i pokazuje da ga moramo ozbiljno pratiti i kada i u kojem trenutku ga vratiti. Vasilj je bio ozlijeđen, sada se i on pomalo vraća. Kontroliramo i pratimo sve te naše igrače, vidjet ćemo."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!