Tenis

Ćorić u četvrtfinalu protiv sedmog igrača svijeta, s njim ima pozitivan omjer

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2023.
Ćorić u četvrtfinalu protiv sedmog igrača svijeta, s njim ima pozitivan omjer
Foto: EPA

Nakon što je uspješno odradio posao u drugom kolu i svladao Thanasija Kokkinakisa, Borna Ćorić saznao je protivnika u četvrtfinalu. U njemu će igrati protiv Danila Medvjedeva...

U četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju hrvatski tenisač Borna Ćorić će igrati protiv Rusa Danila Medvjedeva, sedmog igrača na svijetu i trećeg nositelja u Dubaiju.

Igraj na mečeve ATP turnira u Dubaiju na SuperSport.hr (18+)

Drugo kolo je Medvjedev prošao vrlo lako, svladao je sa 6:4, 6:2 kazahstanskog igrača Aleksandera Bublika.

Pobjednika tog četvrtfinalnog ogleda vrlo vjerojatno u polufinalu čeka Novak Đoković, a tijekom karijere Ćorić ima pozitivnih 4-2 protiv ruskog tenisača.

Prvi meč Ćorić i 27-godišnji Medvjedev su odigrali prije šest godina na Next Gen Finalsu, Masters turniru mladih nada gdje je Hrvat pobijedio u skupini. U nastavku tog istog turnira opet su se namjerili jedan na drugoga, ali je Ćorić predao meč bez borbe. Potom je uslijedio meč u Wimbledonu 2018. godine kada je Medvjedev pobijedio u tri seta, a nakon toga je Ćorić vezao tri pobjede protiv ruskog tenisača. Pobjeđivao je te iste 2018. godine u Cincinnatiju sa 6:2, 6:3, na US Openu 6:3, 7:5, 6:2 i na dvoranskom turniru u Parizu 6:4, 6:4.

Zadnji međusobni meč imali su 2019. godine u Sankt Peterburgu kada je Medvjedev slavio 6:3, 6:1.

FOTO: EPA/Yoshua Arias

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!