Tenis

Donna Vekić bez problema svladala Amerikanku s pozivnicom i prošla u četvrtfinale

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2023.
Donna Vekić bez problema svladala Amerikanku s pozivnicom i prošla u četvrtfinale
Foto: EPA

Donna Vekić dobro napreduje na WTA turniru u Monterreyu. Upisala je novu pobjedu, ovaj put protiv Amerikanke s pozivnicom organizatora Emme Navarro...

Nakon sporijeg ulaska u turnir i glatko izgubljenog prvog seta u meču protiv Lesije Curenko, Donna Vekić podiže igru i izgleda sve bolje.

Igraj na mečeve WTA turnira u Monterreyu na SuperSport.hr (18+)

U drugom kolu WTA turnira u Monterreyu upisala je pobjedu protiv mlade Amerikanke Emme Navarro koju je svladala za samo 80 minuta.

Vekić je puno bolje koristila svoje prilike, u oba seta vrlo brzo dolazila je do dvostrukog breaka i iako je Navarro prijetila povratkom, Vekić se znala oduprijeti.

Oba seta bila su praktički identična. Vekić je u oba seta krenula s 4:0 pa je Navarro uspjela vratiti jedan izgubljeni servis, ali pokleknula na servisu za ostanak u setu.

Donna je tako odnijela pobjedu sa 6:3, 6:2, Navarro je imala čak 11 break prilika, ali iskoristila je po jednu u svakom setu tek za smanjenje zaostatka.

Jedan od razloga zašto je Donna imala toliko problema na svom servisu je i nizak postotak ubačaja prvog servisa koji je bio tek na 48 posto.

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv Belgijke Ysaline Bonaventure koja je u dosad tri odigrana međusobna dvoboja dva puta bila bolja od Vekić. Ipak, zadnji susret 2021. godine u Tenerifeu pripao je Donni sa 6:2, 4:6, 6:1.

WTA Monterrey, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 3) - Emma Navarro (SAD, WC) 6:3, 6:2

FOTO: EPA/Miguel Sierra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!