Ostali sportovi

Tin Srbić popravio dojam iz Cottbusa i prošao u finale preče u Dohi

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2023.
Tin Srbić popravio dojam iz Cottbusa i prošao u finale preče u Dohi

Srebrni hrvatski olimpijac Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom kupu u Dohi...

Drugog kvalifikacijskog dana Tin Srbić je sigurnom izvedbom vježbe sa startom 5.5, i s ukupnom ocjenom od 14.000, subotnje finale izborio s trećim mjestom današnjih kvalifikacija u kojima su nastupila 34 prečaša.

"Jako sam zadovoljan. Ocjena od 14.000 iz početne ocjene 5.5. Puno bolje sam nastupio nego prije tjedan dana u Cottbusu, samouvjerenije, koncentriranije, fokusiranije i to je bio jedan klasičniji, više moj nastup nego što je to bilo u Cottbusu. Probio sam led ove sezone s jednom drugačijom vježbom, novim konceptom", rekao je Srbić nakon uspješno odrađenih kvalifikacija.

Najbolju ocjenu na preči danas imao je Robert Tvorogal iz Litve (14.366; start 5.6), dok je ispred našeg predstavnika bio još samo Japanac Yuya Kamoto (14.100; start 5.7).

"Plan je bio u kvalifikacijama ići start 5.5, a onda u finalu dižemo start i ubacujemo element Kolman", kratko je pojasnio trener Lucijan Krce.

Srbiću će to biti 27. finale Svjetskog kupa u karijeri, a do sada je osvojio 19 medalja.

"U finalu idem jaču vježbu početne ocjene 5.9. Vjerujem da to mogu jako dobro izvesti i veselim se finalu. Prikupio sam neke bodove za odlazak na Svjetsko prvenstvo krajem godine i zadovoljan sam da sam nakon lošeg nastupa u Njemačkoj sada uspio odraditi jedan dobar."

Aurel Benović nakon partera u srijedu, danas je u kvalifikacijama preskoka završio kao 22. s ocjenom 13.566, dok je naša jedina ženska predstavnica na ovom natjecanju, Tina Zelčić, bila 25. na gredi (11.500).

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!